X
SULJE MAINOS
Ranskalaismepin mielestä kaloja ei saa kasvattaa liian pienessä akvaariossa. WIKIMEDIA COMMONS / ELMA

EU-vastustaja haluaa, että EU kieltää kultakalamaljat

Perussuomalaisten ryhmätoveri sanoo, että EU-komission pitää puuttua eläinrääkkäykseen.

EU-parlamentaarikko Aurélia Beigneux haluaa, että EU kieltää pienet kultakalamaljat. Hänen mukaansa EU-laki on tarpeen, koska kalat kärsivät liian pienissä maljoissa.

– Kun ottaa huomioon, että monet Euroopan maat ovat jo kieltäneet kultakalamaljat, aikooko EU-komissio harmonisoida lainsäädännön ja lopettaa eläinten hyväksikäytön, Beigneux kysyi EU-parlamentin täysistunnossa kesäkuun alussa.

Beigneux sanoo, että esimerkiksi Italia ja Suomi ovat jo kieltäneet maljojen myynnin. Hän ei kerro, mihin säädökseen hän viittaa, mutta eläinsuojelulaki ei kiellä maljoja. Suosituksia maljan koosta Suomessa on kuitenkin annettu.

Beigneux’n mukaan tutkimus on viime vuosina osoittanut, että kalat kärsivät, jos niitä pidetään liian pienissä akvaarioissa.

– Vuosien ajan ihmiset luulivat, että kultakalan muisti ulottui vain kolmen sekunnin päähän ja että sitä oli turvallista kasvattaa maljassa. Tutkimus kiistää tämän näkemyksen ja toteaa, että maljassa pitäminen johtaa kääpiökasvuisuuteen, kun kalalta puuttuu tilaa kasvaa. Tämä on yksi eläinrääkkäyksen muoto, hän toteaa.

Beigneux’n mukaan kalat muistavat jopa puolen vuoden takaisia tapahtumia, ja ne pystyvät tunnistamaan toisiaan.

Ranskalainen Beigneux edustaa Kansallinen liittouma -puoluetta, jonka aiempi nimi oli Kansallinen rintama. EU-parlamentissa hän kuuluu ID-ryhmään, joka luetaan äärioikeistolaisten ja EU-vastustajien ryhmäksi. Suomesta ryhmään kuuluu perussuomalaiset. ID on usein arvostellut EU:ta siitä, että unioni puuttuu liikaa ihmisten arkielämään.

Komissio ei ole vielä vastannut Beigneux’n kysymykseen.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt