Elsi Katainen. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

EU-toiminnasta repesi raivo – ”Nämä puolueet ajavat kaksilla rattailla”

Elsi Kataisen mukaan vihreät ja vasemmistoliitto eivät ole edistäneet EU:ssa Suomen linjaa.

Keskustan europarlamentaarikko Elsi Katainen ihmettelee vihreiden ja vasemmistoliiton toimintaa EU-tasolla. Hänen mukaansa puolueiden europarlamentaarikkojen toiminta ei vastaa hallitusyhteistyötä Suomessa.

– On kestämätöntä, että samalla kun Luxembourgissa (keskustan maa- ja metsätalousministeri) Jari Leppä ajaa Suomen kannan mukaisesti tärkeää yhteisen maatalouspolitiikan uudistusta eteenpäin, täällä saman hallituksen edustajat työntävät kapuloita rattaisiin, Katainen sanoo blogikirjoituksessaan.

Kataisen mukaan vihreät ja vasemmisto jättäytyivät ulos ryhmien yhteisestä kompromissista, jossa sovittiin ilmasto- ja ympäristölinjauksista maataloustukiin.

– Hallituspolitiikan kannalta on kyseenalaista, että sekä vihreiden että vasemmistoliiton europarlamentaarikot ryhmiensä mukana äänestivät ja äänekkäästi kannattivat tärkeän ja jo kaksi vuotta myöhässä olevan maatalousuudistuksen palauttamista lähtötelineisiin.

Kataisen mukaan vihreät ja vasemmistoliitto ajavatkin maatalouspolitiikassa kaksilla rattailla.

– Euroopan parlamentissa istutaan toki eurooppalaisissa ryhmissä, mutta voidaan silti perustellusti kysyä, onko heidän valitsemansa toimintatapa linjassa hallituksen yhteisten tavoitteiden kanssa ja Suomen edun mukaista?

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt