EU-kysely: Maahanmuutto Euroopan suurin haaste

Tuoreen Eurobarometrin mukaan eurooppalaiset pitävät maahanmuuttoa unionin suurimpana haasteena.

Maahanmuuttoa pitää suurimpana haasteena 38 prosenttia eurooppalaisista. Luvussa on nousua edellisestä barometristä 14 prosenttia. Taloustilanne jää selvästi taakse 27 prosentilla. Sen osuus suurimpana haasteena on pudonnut 6 prosenttia.

Eniten maahanmuutosta ovat huolissaan maltalaiset (65 %) ja saksalaiset (55 %).

Niin ikään huoli terrorismista on kasvanut selvästi viime kyselystä (+6 %) ja siitä on eniten huolissaan 17 prosenttia eurooppalaisista.

Eurooppalaiset ovat kuitenkin optimistisia EU:n tulevaisuudesta. EU:n tulevaisuuteen uskovien määrä on noussut kaksi prosenttiyksikkö ja on nyt 58 prosenttia. Pessimistisiä on 36 prosenttia vastaajista.

Myös EU:n imago on kohentunut kahdella prosenttiyksiköllä ja on nyt 41 prosenttia. Neutraalinäkemys unionin imagosta on 38 prosentilla ja negatiivinen vain 19 prosentilla vastaajista.

Niin ikään luottamus unioniin on noussut kolmella prosenttiyksiköllä. Nyt unioniin luottaa 40 prosenttia vastaajista. Kansallisiin hallituksiin luottaa 31 prosenttia EU-kansalaisista.

Tutkimukseen haastateltiin yhteensä 31 868 henkilöä EU:n jäsenmaissa sekä viidessä jäsenyyttä hakeneessa maassa 13-27. toukokuuta..

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt