EU-johtajat kokoontuvat Brysseliin. LEHTIKUVA / TIMO JAAKONAHO

EU aloittaa kauppaneuvottelut Australian ja Uuden-Seelannin kanssa

Neuvottelujen alkamista kuvattiin osoitukseksi siitä, että Eurooppa ei aio sulkeutua.

Euroopan komissio on päättänyt aloittaa neuvottelut vapaan kaupan esteiden poistamiseksi Australian ja Uuden-Seelannin sekä EU:n välillä. Australian ja Uuden-Seelannin sekä EU:n välinen kauppa on jo nyt lähes EU:n ja Meksikon tai Kanadan välisen kaupan tasolla pitkästä välimatkasta huolimatta. Asiasta päätettiin EU:n ulkoasiainneuvoston kokouksessa.

Suomea kokoontumisessa edustanut ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen (kok.) kertoi neuvottelujen etenemisestä Twitterissä. Virolainen mainitsi twiitissään, että EU:n kauppapolitiikasta vastaavaa Cecilia Malmströmiä on ohjeistettu tulevia neuvotteluja varten.

Euroopan komission tiedotteessa Malmström kuvailee neuvottelujen aloittamista innostavaksi. Hänen mukaansa EU sekä Australia ja Uusi-Seelanti jakavat samat arvot sekä globaalin näkemyksen. Malmström kommentoi neuvottelujen aloittamista tärkeäksi mahdollisuudeksi EU-alueen yrityksille laajentaa toimintaansa sekä unionille pitää kiinni kestävän kehityksen tavoitteistaan.

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker kommentoi neuvottelujen aloittamista selkeäksi viestiksi siitä, että EU ei aio eristäytyä kauppapolitiikassaan, vaan pysyy avoimena.

 

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt