Etelä-Korean parlamenttiedustaja ehdottaa Kim Jong-unin salamurhaa – ”kaikki olisivat tyytyväisiä”

Etelä-Korean parlamentin jäsenen mukaan Pohjois-Korean diktaattorin päästäminen päiviltä ei rikkoisi kansainvälistä lakia.

”Kaikki olisivat tyytyväisiä, jos Kimistä hankkiuduttaisiin eroon”, parlamenttiedustaja Ha Tae-keung sanoi YTN-radiokanavan haastattelussa.

Asiasta uutisoivan Independentin mukaan Ha totesi, että vain kuolema estäisi Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-unia käyttämästä ydinaseita.

”Kim Jong-un on rikollinen. Rikollisesta eroon hankkiutuminen on oikein, eikä riko kansainvälisiä lakeja”, Ha jatkoi.

Ha on entinen ihmisoikeusaktivisti ja keskustaoikeistolaisen Saenuri-puolueen jäsen. Hänen mukaansa Etelä-Korean hallinnolla on neljästä viiteen vuotta aikaa tappaa Pohjois-Korean johtaja ennen kuin hän aloittaa ydinsodan.

Ha ehdottaa, että Etelä-Korean presidentti Park Geun-hye hakisi kansainvälistä tukea salamurhahankkeelle etenkin Yhdysvalloilta ja Japanilta.

Parlamenttiedustajan mukaan Kim ansaitsisi samanlaisen kohtalon kuin Irakin entinen hallitsija Saddam Hussein, joka syöstiin vallasta Yhdysvaltojen vallattua Irakin vuonna 2003. Saddam päätyi irakilaisen tuomioistuimen eteen ja sai teloitustuomion.

Koreoiden välit ovat kiristyneet viime aikoina huomattavasti. Pohjois-Korea suoritti hiljattain ydinkokeen ja laukaisi satelliitin avaruuteen. Raketin laukaisua on pidetty kulissina pitkän matkan ohjuskokeelle ja kansainvälinen yhteisö katsoo Pohjois-Korean rikkoneen sille asetettujen pakotteiden ehtoja.

Pohjois-Korea lopetti torstaina kaiken toiminnan Koreoiden yhteisellä Kaesongin teollisuusalueella. Toimenpide on johtanut kovaan sanasotaan maiden välillä.

Kommentit