Etelä-Korea on aiemmin saanut käyttää ohjuksia vain rajatusti. Wikimedia Commons

Etelä-Korea valmistautuu: Ohjusjärjestelmällä tuhottaisiin Pohjois-Korean johto

Ohjusrajoituksista syyskuussa vapautunut Etelä-Korea aloittaa edistyneiden ballististen ohjusten kehittämisen.

Pohjois-Korean ja sen johtajan Kim Jong-unin kiristyneet äänenpainot sekä ohjus- ja ydinasekokeet eivät ole jääneet Etelä-Koreassa huomiotta, vaan maa on päättänyt alkaa kehittää uusia ballistisia ohjuksia uhkan torjumiseksi mahdollisella ennakoivalla iskulla, kertoo Korea Herald.

Syyskuuhun saakka Etelä-Koreaa koskivat rajoitukset, jonka mukaan se ei saanut käyttää yli 800 kilometriä kantavissa ohjuksissaan yli viidensadan kilon painoista taistelukärkeä. Maa onnistui kuitenkin pääsemään irti rajoituksista neuvotteluissa Yhdysvaltain kanssa tänä vuonna.

Kansalliskokouksen puolustusvaliokunnalle tehdyssä selvityksessä kerrotaan, että tulevan ohjuksen on tarkoitus olla riittävän tarkka ja tehokas tuhotakseen Pohjois-Korean maanalaiset tukikohdat ja komentokeskukset. Yhdessä muiden ohjusjärjestelmien kanssa tarkoituksena on luoda kyky ennakoivaan iskuun, jolla pystyttäisiin myös neutralisoimaan pitkän kantaman tykistö, ohjustukikohdat ja ydinaseiden laukaisualustat.

Ohjusjärjestelmän kehitystyön lisäksi Etelä-Korean armeijalla on tarkoitus muun muassa perustaa nopean toiminnan joukkoja, perustaa robotti- ja lennokkiosastoja, kehittää edistynyt taistelujärjestelmä sekä perustaa erikoissodankäynnin joukko-osasto Kim Jong-uniin kohdistuvia harhautusiskuja varten. Myös laivasto on saamassa uutta kalustoa.

”Tulemme keskittymään parantamaan kykyämme iskeä Pohjois-Korean johtoa ja keskeisiä kohteita vastaan sen ballististen ohjusten toiminta-alueella”, laivastosta kerrotaan.

 

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt