ESS: Viranomainen vaati kampaamolta ajanvarauksia, ennen kuin itsenäisyyspäivän aukiololupa olisi annettu

Lahtelainen kampaamoliike haki poikkeuslupaa itsenäisyyspäivän aukioloon. Aluehallintoviraston vastaus oli jälleen yksi byrokratian kukkanen, kertoo Etelä-Suomen Sanomat.

Beauty Designer’s Room haki syyskuussa poikkeuslupaa itsenäisyyspäivän aukioloon.

– Vapaamuotoinen hakemus tuli AVI:lta bumerangina takaisin. Meillä olisi pitänyt olla ajanvarauksia valmiina, mutta miten niitä voisi olla, kun emme tiedä, saammeko luvan, kertoo parturi-kampaaja Niina Isomäki.

– Silloin AVI:n sivuilla luki, että lupa maksaa 120 euroa. Myöhemmin tuli 200 euron lasku ilman selityksiä. Emmekä saaneet ohjeita yhteisluvasta, ihmettelee kampaajamestari Saara Rissanen.

– Ei voi hakea lupaa ja sitten mainostaa aukioloa, koska se vääristää kilpailulakia. Tätä voisi helpottaa, Rissanen sanoo.

Suomen Mikroyrittäjät ry ajaa kampaajien lakkoa itsenäisyyspäiväksi.

Parturi-kampaamoliikkeillä on vuodessa 15 poikkeuslupapäivää. ESS:n mukaan hieman yli 20 kampaamoa on saanut poikkeusluvan itsenäisyyspäiväksi. Valtaosa niistä on pääkaupunkiseudulla.

Hakemuksia on yhä auki lauantain itsenäisyyspäivän alla. Poikkeusluvan käsittely kestää niitä tänä vuonna käsittelevän Lapin AVI:n mukaan yli kuukauden.

Kampaamot voivat myös hakea alueellisia yhteislupia. Alalla ihmetellään kuitenkin, ettei tästä kerrottu etukäteen.

Kommentit