Ranskassa saatetaan rikkoa kesäkuun lämpöennätys tällä viikolla. LEHTIKUVA / AFP Kenzo Tribouillard

Espanjassa ja Ranskassa lämpötila kohoaa jopa yli 40 asteen

Ranskan kesäkuun lämpöennätys on 41,5 astetta saattaa rikkoutua.

Keski-Euroopassa lämpötila kohoaa tänään keskiviikkona monin paikoin 35 asteeseen, kertoo Ilmatieteen laitos. Saksassa lähestytään kesäkuun lämpöennätystä, joka on 38,5 astetta.

Torstaiksi Keski-Eurooppaan virtaa kuitenkin viileämpää ilmaa luoteesta ja tukalin helle hellittää hetkeksi. Lauantain aikana helleilmaa alkaa virrata alueelle jälleen lännestä alkaen, ja tämän hetken ennusteen mukaan 35 asteen lämpötilat yleistyvät jälleen sunnuntaiksi ja maanantaiksi.

Korkeimmat lämpötilat mitataan tällä viikolla Espanjassa ja Ranskassa, missä lämpötila kohoaa paikoin jopa yli 40 asteen. Ranskassa rikotaan lähipäivinä mahdollisesti maan kesäkuun lämpöennätys, mikä on 41,5 astetta vuodelta 2003.

Ranskan mittaushistorian korkein lämpötila on 44,1 astetta elokuulta 2003. Ranskassa ja Espanjassa kuumuus myös kestää pidempään, mikä lisää helleaallon aiheuttamia terveysvaikutuksia.

Yli 35 asteen lämpötiloja on ennusteissa aina ensi viikon alkuun saakka. Alkuviikko tuo kuumuuteen helpotusta näillä näkymin ainakin Ranskan pohjoisosaan.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt