Esko Aho Ylellä: Liikenteen rakenteet pitää uudistaa

Entinen pääministeri toimii liikenneselvitysryhmän puheenjohtajana.

Entisen pääministerin Esko Ahon (kesk) mukaan Suomen täytyy uudistaa liikenteensä rakenteet. Aho puhui asiasta Ylen Ykkösaamussa. Hän sanoo liikenneuudistuksen olevan ”kansallinen elinkysymys”.

Aho toimii liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) nimittämän liikenneselvitysryhmän puheenjohtajana. Selvitysryhmän tehtävänä on visioida Suomen liikenne- ja viestintäjärjestelmän tulevaisuuden suuntaa.

Bernerin liikenneverkkoesitys on ajautunut kovaan vastatuuleen erityisesti hallituskumppaneiden kokoomuksen ja perussuomalaisten suunnalta. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) on kuitenkin puolustanut Bernerin avausta.

Tähän joukkoon liittyy nyt myös Aho. Hänen mielestään on useita perusteita, miksi liikenteen maksut kannattaa periä tien käyttöön perustuen.

– Perustelut liittyvät siihen, että ympäristövaatimukset tulevat koskemaan paljon liikennettä. Silloin meillä olisi käytössä keino, jolla voidaan mennä ympäristöystävällisimpiin ratkaisuihin.

Lisäksi Aho viittaa Ykkösaamussa eri liikennevälineiden yhteistyön helpottamiseen ja digitaalisten alustojen luomiseen, jonka pohjalle voidaan rakentaa uusia palveluita.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt