Esko Aho. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Esko Aho hallituksen toimista US:lle: En oikein ymmärrä

Entinen pääministeri on huolissaan hallituksen voimavarojen käytöstä.

Entinen pääministeri Esko Aho (kesk.) kertoo Uuden Suomen videohaastattelussa olevansa huolissaan hallituksen voimavarojen käytöstä.

Aho muistuttaa, että Suomi kamppailee myös talouden rakennekriisin kanssa, eikä maa ole selviytynyt vielä finanssikriisistäkään.

Hänestä näyttää siltä, että hallitus käyttää 90 prosenttia ajasta pandemian hoitoon. Tulevaisuuden trendien pohtimiseen ajasta sen sijaan jää vain kymmenen prosenttia.

– Sitä suhdelukua voisi muuttaa, eikä ihan hiukankaan, ex-pääministeri huomauttaa.

Erityistä huolta Esko Aholle aiheuttaa juuri hallituksen voimavarojen käyttö.

– Mikä on se oikea suhde? Paljonko aikaa, poliittista voimaa ja resursseja uhrataan pandemian hoitoon? Paljonko puolestaan käytetään sen miettimiseen, miten me siirrymme uuteen talouteen tai uuteen yhteiskunnalliseen toimintaympäristöön, hän pohtii.

Lisäksi Aho muistuttaa, että tautitilanteen valvomista varten on olemassa hallintokoneisto. Hallituksen tulisi tehdä sen kanssa yhteistyötä, jotta voimavaroja vapautuisi myös muuhun kuin pandemian hoitoon.

– En oikein ymmärrä, mikä on se poliittinen ratkaisu, joka tarvitaan, jotta me osaamme käyttää suojavälineitä tai osaamme suojautua pandemiaa vastaan, hän sanoo.

– Eihän valtioneuvoston tehtävä ole miettiä näitä asioita päivät pääksytysten.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt