Juri Aaltonen. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Liitto laajentaa taloushallinnon alan painostustoimia

Neuvotteluja alan työehtosopimuksesta on käyty tuloksetta syyskuusta alkaen.

Toimihenkilöliitto ERTO laajentaa toushallintoalan liukumakieltoa koskemaan kaikkea taloushallintoalan yrityksissä tehtävää työtä ensi maanantaista 27. tammikuuta alkaen.

Liukumakielto aloitettiin viime maanantaina. Kiellon aikana työpäivää ei saa pidentää liukumalla, vaan työntekijän pitää pyytää esimieheltä luvan ylityöhön kutakin kertaa varten erikseen tai tietyksi lyhyeksi ajanjaksoksi.

Kielto koskee kaikkia taloushallintoalalla työskenteleviä, joiden työsuhteissa sovelletaan joko kokonaan tai osittain Taloushallintoalan työehtosopimusta. Ensi maanantaista alkaen se koskee myös niitä taloushallintoalan yrityksiä, joissa ei noudateta mitään työehtosopimusta.

Liukumakielto ei kuitenkaan koske yrityksiä, joissa noudatetaan jotain muuta kuin Taloushallintoalan työehtosopimusta.

Työehtosopimusneuvotteluja on käyty tuloksetta syyskuusta alkaen. Toimihenkilöliitto ERTOn puheenjohtaja Juri Aaltosen mukaan neuvottelut ovat jumissa, koska työnantajat vaativat lisää kohtuuttomia joustoja ja työehtojen heikennyksiä.

– Me vaadimme muun muassa kikytuntien poistamista, palkankorotuksia ja työehtosopimuksen vähimmäispalkkoihin tuntuvia korotuksia, Aaltonen kertoi blogissaan viime perjantaina.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt