Erkki Tuomioja. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Erkki Tuomioja: Rahaministeriön työllisyysesityksiä ei pidä torjua

Kansanedustajan mukaan esitykset on käytävä läpi ennakkoluulottomasti.

Sosialidemokraattien kansanedustaja Erkki Tuomiojan mukaan valtiovarainministeriön virkamiestyöryhmän perjantaina tekemät työllisyysesitykset herättävät enemmän kysymyksiä kuin antavat vastauksia.

– Tämä ei tarkoita sitä, että ne pitäisi heti refleksinomaisesti torjua, vaan sitä niitä on vielä huolellisesti ja ennakkoluulottomasti käytävä lävitse, hän sanoo yhteisöpalvelu Facebookissa.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman kertoi perjantaina, ettei SDP hyväksy kaikki esitettyjä keinoja. Kritiikkiä esityksille on tullut myös vasemmistoliitosta. Politiikan tutkija Johanna Vuorelma arvioi tietopohjaisten esitysten törmänneen ideologisiin kantoihin.

Tuomiojan mukaan esityksissä tehty vertailu muihin pohjoismaihin ei anna koko kuvaa, sillä niissä aktiiviseen työvoimapolitiikkaan satsataan moninkertaisesti Suomea enemmän.

– On perin harhaista uskoa, että säästöleikkaukset yksin synnyttäisivät työpaikkoja – ja luku 60 000 tuntuu perin hatusta vedetyltä – ilman aktiivisempaa työvoimapolitiikkaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt