Greenwich Park, Lontoo. LEHTIKUVA / AFP Glyn Kirk

Eristysväsymys todellinen uhka koronatoimille

Viranomaiset pelkäävät kauniiden säiden saavan ihmiset lähtemään ulos kodeistaan.

Kauniit säät ja lähestyvä pääsiäinen saattavat koetella ihmisten eristäytymistottelevaisuutta Isossa-Britanniassa ja myös muualla maailmassa, uutisoi The Guardian.

Derbyshiren poliisi ja rikoskomissaari Hardyal Dhindsa kutsuu ilmiötä eristysväsymykseksi (isolation fatigue). Hänen mukaansa se on aito uhka sulkemiselle (lockdown). Väsymystä koronatoimiin voi aiheuttaa erityisesti se, että eristysaikaa on tulossa lisää, mikä Dhindsan mukaan Britanniassa hyvin todennäköisesti tapahtuu.

–Tässä eristyksen varhaisessa vaiheessa ihmisten tietoisuus on melko korkea, mutta mitä pidempään se jatkuu, ihmisten turhautuminen siihen, etteivät he voi tehdä mitä haluavat, tulee kasvamaan. Todellinen testi tulee kahden tai kolmen viikon kuluttua. Kuinka kauan voimme pitää sulun voimassa? Dhindsa sanoo.

Ministerit ovat Britanniassa korostaneet, ”ettei kotona pysyminen ole pyyntö vaan ohje”.

Ohjeita voidaan jättää noudattamatta, jos ei koe itse olevansa erityisessä vaarassa. Huolena on erityisesti niiden nuorten käyttäytyminen, joiden ei omalla kohdallaan tarvitse pelätä sairastuvansa viruksesta vakavasti.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt