Verkkouutiset

Erikoisjoukot iskivät black ops -operaatiolla ISIS:iin

Britannian erikoisjoukot iskivät jihadistien viestintäverkkoon Libyassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Britannian erikoisjoukot tekivät tuhoisan iskun Isisiä vastaan Libyassa käyttäen elektronisen sodankäynnin välineitä.

Salaisella black ops -operaatiolla lamautettiin Isisin viestintäverkko jihadistien tukikohdassa Sirten kaupungissa, joka sijaitsee Välimeren rannalla.

Daily Mailin puolustusministeriössä olevien lähteiden mukaan Britannian ilmavoimien RC-135 Rivet Joint -tiedustelulentokoneen miehistö johti salaista hyökkäystä.

Miehistö käytti VHF- ja UHF-radiolähettimiä Isisin tiedonvälitykseen käyttämien radiotaajuuksien häirintään.

Samaan aikaan Britannian signaalitiedustelusta ja tietoturvasta vastaavan GCHQ:n (Government Communications Headquarters) kybersodankäyntiin erikoistunut ryhmä seurasi HMS Enterprise -alukselta käsin Isisin Libyan johdon viestien vaihtoa verkossa.

Libyassa uskotaan olevan yhteensä 6 000 Isis-jihadistia.

– He olivat vihaisia eivätkä ymmärtäneet, mikä oli vialla. Häiritsimme taajuuksia 40 minuutin ajan. Se oli tarpeeksi pitkä aika osittaaksemme laitteiden kyvyn, mutta ei liian pitkä aika, jotta Isis olisi hoksannut sen, kertoo nimettömänä pysyttelevä lähde.

Lähteen mukaan Britannian asevoimilla ei ole tarpeeksi tietolähteitä Isisin sisällä, joten tiedustelutietoa pyritään keräämään kuuntelemalla jihadistien keskusteluja.

Eri lähteiden mukaan Britannia lähettää Libyaan tällä viikolla merivoimien SBS-erikoisjoukkojen (Special Boat Service) joukkueen, joka pitää sisällään 50 sotilasta.

Yhdysvallat ja muut länsivallat haluavat höllentää Libyan asevientikieltoa ja ovat valmiita toimittamaan aseita maan uudelle sovintohallitukselle.

Länsivallat ja Libyan edustajat ilmoittivat asiasta maanantaina Itävallan Wienissä, jonne yli 20 diplomaattia kokoontui Yhdysvaltain ulkoministerin John Kerryn ja Italian isännöimään Libya-kokoukseen. Aseistuksella on tarkoitus auttaa Libyan sovintohallitusta taistelussa terroristijärjestö Isisiä vastaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)