Manfred Weber. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

EPP-johtaja: Euroopan on suojeltava itseään Kiinalta

Kiinalaisinvestoinnit herättävät nyt huolta Saksassa.

Saksassa pitkään talousvaikeuksien kanssa kamppaillut teollisuuskonserni ThyssenKrupp ei sulje pois yhtiön myymistä Kiinaan yhtenä mahdollisuutena yhtiön pelastamiseksi, kertoo saksalaislehti Bild. Mahdollisuus on herättänyt keskustelua, sillä yhtiö on juuri saanut valtiolta pyytämänsä miljardin euron hätälainan 162 000 työpaikansa turvaamiseksi.

Euroopan parlamentin suurimman poliittisen ryhmän,  EPP-ryhmän puheenjohtaja Manfred Weber (CSU) peräänkuuluttaa vastuullisuutta lainoja saaneilta yrityksiltä. Hänen mukaansa kiinalaiset investoinnit voivat käydä järkeen yritysnäkökulmasta.

– Mutta on selvää, että Kiina on liikkeellä maailmanlaajuisella ostosreissulla valtiollisen strategian ja runsaan julkisen rahan kanssa, hän sanoo.

ThyssenGruppin kotiosavaltiossa Nordrhein-Westfalenissa pidetään tärkeänä yhtiön säilymistä saksalaisomistuksessa. Osavaltion pääministerin mukaan terästä tarvitaan niin autoteollisuudessa kuin tuulivoimaloissakin, ja riippuvaisuus ulkoisista voimista olisi haitallista taloudelle ja keskisuurille yrityksille.

Weberin mukaan on tarpeellista keskustella Kiinan investointien lykkäämisestä Euroopassa.

– Meidän täytyy suojella itseämme.

 

 

 

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt