X
SULJE MAINOS
Viime vuosina afrikassa on ollut useita paikallisia ebolaepidemioita. Kuva bhossfeld Pixabaystä

Epidemia julistettiin jo päättyneeksi – nyt Kongossa uusi ebolatapaus

Tartunta havaittiin Pohjois-Kivun maakunnassa.

Kongon demokraattisessa tasavallassa on havaittu uusi ebolatapaus, kertoo maailman terveysjärjestö WHO tiedotteessaan.

Tartunta havaittiin Butsilin alueella Pohjois-Kivun maakunnassa, joka julistettiin ebolavapaaksi viisi kuukautta sitten. Tauti todettiin ebolan kaltaisiin oireisiin kuolleesta lapsesta otetusta näytteestä.

WHO:n mukaan Kongon demokraatisen tasavallan edellisen ebolaepidemien keskus oli lähellä nyt havaittua tartuntaa, mutta vielä on liian aikaista sanoa, liittyykö nyt havaittu tapaus aiempaan epidemiaan.

WHO:n afrikan alueen johtaja tohtori Matshidiso Moeti kertoo viime vuosien ebolatapausten luoneen alueen terveydenhuoltoviranomaisille tarvittavan ammattitaidon uusien tapausten jäljittämiseen ja eristämiseen. Hän lupaa myös WHO:n tekevän kaikkensa paikallisten viranomaisten tukemiseksi.

– Pohjois-Kivun alue on kokenut useita ebola-aaltoja viime vuosien aikana, mutta ne ovat tehneet paikallisista toimijoista tehokkaita ja nopeita reagoimaan uusiin tapauksiin, hän kertoo.

Kongon itälaidalla sijaitsevassa Pohjois-Kivun maakunnassa edellinen ebolaepidemia julistettiin päättyneeksi kesäkuussa. Elokuussa 2018 alkaneessa epidemiassa kuoli 2299 ihmistä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt