X
SULJE MAINOS
GRU:n agentit Salisburyssa syyskuussa 2018. / HO / METROPOLITAN POLICE / AFP / LEHTIKUVA

Epäillyt myrkkymiehet siirretty Kremlin uusiin tehtäviin

Venäjän oppositiovaikuttajan tukijoiden mukaan GRU:n agenteista paljastetaan pian lisätietoja.

Venäjän väitetään siirtäneen Salisburyn myrkkyiskusta epäillyt Alexander Mishkinin ja Anatoli Chepigan Kremlin alueellisiksi edustajiksi.

Vankilassa olevan oppositiovaikuttaja Aleksei Navalnyin Youtube-kanavan mukaan GRU:n iskuryhmän jäsenistä paljastetaan pian uusia tietoja.

Agentit liikkuivat Britannian Salisburyn operaation aikaan peitenimillä Alexander Petrov ja Ruslan Boshirov. Miehiä epäillään Venäjän entisen agentti Sergei Skripalin ja tämän tyttären murhayrityksestä.

Mishkin ja Chepiga kuuluivat Venäjän sotilastiedustelu GRU:n erikoisyksikköön, joka muun muassa räjäytti Tsekissä sijaitsevan asevarikon vuonna 2014.

Toimittaja Christo Grozev kertoo opposition videolla, että agentit ovat ”terveitä ja valtion palveluksessa”. Uudet tehtävät annettiin, sillä miehiä ei voi enää käyttää vakoojina.

– Heistä tehtiin Kremlin tärkeitä edustajia Venäjän eri alueilla. Uusia tietoja kerrotaan pian, Grozev sanoo.

Agentit väittivät vuonna 2018 valtiollisella RT-kanavalla olleensa urheilujuomien myyntiedustajia, jotka sattuivat olemaan vierailulla Salisburyssa. He kertoivat olleensa erityisen kiinnostuneita kaupungin arkkitehtuurista. The Insider -julkaisu kertoo saaneensa selville lisätietoja myös muista GRU:n operaatioihin osallistuneista.

Chepigan ja Mishkinin kerrotaan saaneen ilmaiset asunnot Moskovassa sekä kunniamitalit presidentti Vladimir Putinilta.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt