Verkkouutiset

Entiseltä ulkoministeriltä voimakasta arvostelua Brexitistä

David Milibandin mukaan hallitus on ajamassa Britanniaa jyrkänteeltä alas.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Britannian entinen ulkoministeri työväenpuolueen David Miliband arvioi, että maa kärsii hallitsemiskriisistä, kertoo The Guardian.

Hänen mukaansa Britannian eroamista Euroopan unionista markkinoitiin väärin nopeana korjauksena seurauksista tietämättä.

”Nyt se näyttää vuosikymmeniä kestävältä unionin ja Britannian lainsäädännön eriyttämisprosessilta. Ministerit eivät pysty sopimaan edes keskenään määränpäästä, tiekartasta tai tavoista päästä perille”, hän sanoo.

Milibandin mukaan syyt pahanolontunteeseen niin Yhdysvalloissa kuin Britanniassakin ovat pohjimmiltaan samat. Hänen mukaansa politiikka ja hallitukset ovat asettamassa uudet standardit toimintahäiriölle.

”Politiikka perustuu siihen mitä vastustetaan, eikä siihen minkä puolesta ollaan.”

Euroopan unioni tulisi Milibandin mukaan nähdä muunakin, kuin vain talousliittona. Hänen mielestään eroäänestys tulisi uusia kun neuvoteltu vaihtoehto on tiedossa.

”Euroopan unioni ei ole vain joukko naapurimaita. Se on demokraattisten valtioiden liittouma, joka lupaa edistää ihmisoikeuksia, oikeusjärjestystä ja demokratian sääntöjä. Se ei ole uhka Britannialle, se on joukko johon meidän tulisi kuulua.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)