Verkkouutiset

Entinen sharia-tuomari: Raiskattu nainen välttää synkän elämän avioliitolla raiskaajansa kanssa

Datuk Shabudin Yahayan mielestä raiskattu nainen voisi välttää sosiaalisia ongelmia, jos hän menee naimisiin raiskaajansa kanssa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Raiskauksen uhrit voivat pitää loitolla ”synkän tulevaisuutensa”, jos he menevät naimisiin raiskaajiensa kanssa, sanoo Malesian parlamentin jäsen ja entinen sharia-tuomari Datuk Shabudin Yahaya. The Guardianin mukaan Yahaya kertoi näkemyksestään parlamentin istunnossa, jossa keskusteltiin lasten seksuaalisen hyväksikäytön rangaistuksista.

Yahaya sanoo tunnustavansa raiskauksen rikokseksi. Hänen mukaansa raiskaajat ja heidän uhrinsa voisivat selvittää sosiaalisia ongelmia ”kääntämällä uuden lehden” ja menemällä naimisiin.

”Ehkäpä avioliiton kautta he voivat päästä terveellisempään, parempaan elämään. Raiskatulla ei välttämättä olisi synkkä tulevaisuus. Hänellä olisi aviomies, ja tämä voisi olla parannuskeino sosiaalisiin ongelmiin”, Yahaya sanoo.

Yahayan kommentit ovat nostattaneet huomattavaa raivoa. Malesialainen islamistis-feministinen järjestö, ”Islamin siskot”, tyrmäsi parlamenttiedustajan puheet ulostulossaan:

”Islamissa avioliitto liittyy rakkauteen ja myötäelämiseen, tasapuoliseen kunnioitukseen ja vastuuseen vaimon ja miehen välillä. Miten voi olla rakkautta ja myötäeloa, jos avioliitossa on seksuaalisen väkivallan uhka alusta saakka?”

Yahaya sanoi puheessaan lisäksi, että hänen mielestään 12-vuotiaat tytöt voisivat olla ”henkisesti ja fyysisesti” valmiita avioliittoon.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)