Entinen presidenttiehdokas Ron Paul: Ukrainassa tapahtui USA:n tukema vallankaappaus

Entinen pitkäaikainen kongressiedustaja ja kolminkertainen presidenttiehdokas Ron Paul kritisoi jyrkästi maansa ulkopolitiikkaa.

Guardian lehden haastattelema Paul pitää Ukrainan presidentti Viktor Janukovytšin syrjäyttämistä Yhdysvaltojen tukemana vallankaappauksena. Venäjään kohdistetut pakotteet Paul näkee sotatoimena.

Paulin mukaan Yhdysvallat innosti kumouksellisia elementtejä vallankaappaukseen Ukrainassa.

“Todistusaineiston perusteella on aika selvää, että maamme rahoittamat kansalaisjärjestöt ovat käyttäneet miljardeja kaataakseen Ukrainan edellisen hallituksen. Kätemme eivät ole puhtaat”, Paul toteaa.

Paul ei jaa yleisesti vallalla olevaa käsitystä Krimin sunnuntaina pidettävän äänestyksen laittomuudesta. Hänen mukaansa Krimin niemimaan asukkailla on oikeus liittyä Venäjään, mikäli he niin tahtovat.

“Mielestäni kaikilla tulisi olla oikeus ilmaista mielipiteensä. Tilanne on sotkuinen, koska kaksi isoa hallitusta on sekaantunut asiaan ja pyrkii sanomaan ukrainalaisille, mitä heidän tulisi tehdä”, Paul päivittelee.

Paul muistuttaa, että Yhdysvallat perustettiin samalla tavalla. Hänen mukaansa kyse oli itsemääräämisoikeudesta, äänestämisestä ja jopa itsenäisyyden puolesta taistelemisesta.

Paul ei myöskään lämpene kongressin kaavailemille miljardin dollarin Ukraina-avustuksille. Hänen mielestään tilanne vastaa Syyriaa.

“Tilanne on aivan sama kuin silloin, kun yritimme savustaa Syyrian Bashar al-Assadin ulos. Päädymme tekemään yhteistyötä al-Qaidan kanssa. Nyt annamme todennäköisesti rahaa Ukrainalle, jotta se voi maksaa laskunsa Venäjälle. Tämä on mielipuolista”, Paul lataa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt