Juha Sipilä. LEHTIKUVA / AFP

”Ennen otimme velkaa miljoona euroa tunnissa”

Pääministeri Juha Sipilän mukaan vastuullista talouspolitiikkaa on jatkettava.

Hallitus sai loppuviikosta tiedon, että Suomi lyhentää velkaa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2008. Valtion tulot ylittävät tänä vuonna menot, ja velkaa lyhennetään liki miljardilla eurolla.

– Vaikka sattumaakin mahtuu mukaan, isossa kuvassa nopean velkaantumisen kääntyminen velan vähenemiseksi on harjoitetun talouspolitiikan ansiota, pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kirjoittaa blogissaan.

Sipilä muistuttaa, että edellisen hallituksen perintönä valtiontalouden alijäämä oli suuri ja talous supistui.

– Tarvittiin nopeita ja päämäärätietoisesti toimia Suomen kurssin kääntämiseksi.

Seuraava hallitus pääsee Sipilän mukaan aloittamaan aivan erilaisesta tilanteesta kuin nykyinen hallitus vaalikauden alussa.

– Oppositiolle tilanne on herkullinen. Se haukkuu hallituksen kipeät talouspäätökset, mutta jakaa samalla sujuvasti menemään hallituksen politiikan ansiosta syntyneen työn ja kasvun hedelmät.

Pääministeri kirjoittaa, että ”vaalilupauksissa on pidettävä maltti mielessä”.

– Maailmantalouden taivaalle on kertymässä vähintäänkin harmaita pilviä. Tulevallakin vaalikaudella kaiken hyvän pohjana on vastuullinen talouspolitiikka. Miljardien jakaminen ilman näkymää Suomen uudistamisesta johtaa vain uuteen velkaantumisen kierteeseen.

– Suomi otti aiemmin velkaa melkein miljoona euroa tunnissa. Siihen ei ole paluuta. Seuraavankin hallituksen tehtävä on jättää Suomi seuraajalleen paremmassa kunnossa kuin on sen itse saanut, Juha Sipilä toteaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt