Ennätystahti jatkuu – kirkosta eronnut kahdessa päivässä liki 3000

Eilen kirkosta erosi 1882 henkilöä eroakirkosta.fi-palvelun kautta. Se oli tämän vuoden päiväkohtainen ennätys kirkosta eroamisissa.

Sunnuntain ja maanantain aikana on yhteensä eronnut kirkosta noin 2800 henkilöä, mikä on kymmenkertainen määrä normaaliin verrattuna, eroakirkosta.fi kertoo tiedotteessaan.

Kirkosta eroaminen on jatkunut myös tänään aamulla. Palvelun reaaliaikaisen laskurin mukaan kirkosta oli eronnut tiistaina kello 10 mennessä jo 440 ihmistä. Sivuston ennusteen mukaan tänään eroaa kaikkiaan vielä noin 3000 kirkon jäsentä.

Palvelua on ehditty jo kritisoida. Kirkkoherra Teemu Laajasalo totesi eilen, että Vapaa-ajattelijain Liitto ja eroakirkosta.fi-palvelu ovat ”pimeyden ytimestä”.

Eroakirkosta.fi-palvelun toinen perustaja ja vapaa-ajattelijain liiton puheenjohtaja Petri Karisma syyttää Laajasaloa populismista.

”Onko tämä kirkon uusi linja, jolla pyritään viemään huomio pois jäsenkadosta ja talousongelmista”, Karisma kysyy.

”On aivan turhaa syyttää eroakirkosta.fi -palvelua tai vapaa-ajattelijoita kirkosta eroamisesta. Jos kaikki kirkon jäsenet olisivat tyytyväisiä kirkon toimintaan, niin meidän toimintamme olisi täysin mahdotonta, koska silloin kukaan ei eroaisi kirkosta, vaikka kuinka yrittäisimme”, Karisma jatkaa.

Karisman mukaan Suomen Evankelis-luterilaisessa kirkossa ei ole hyväksytty sitä, että Suomi on hyvin pitkälle maallistunut maa.

”Suomalaisten suhde kirkkoon on hyvin löysä tai suhdetta ei ole ollenkaan, ja usko kirkon oppeihin on hyvin vähäistä, jopa kirkon omien tutkimusten mukaan. Kirkkoon kuuluvuus on pudonnut 10 prosenttiyksikköä reilussa kymmenessä vuodessa.”

Karisma uskoo, että kirkon jäsenmäärä tulee tippumaan alle 50 prosenttiin väestöstä niinkin lyhyessä ajassa kuin kahdessakymmenessä vuodessa.

”Kirkon olisi hyvä katsoa itseään peiliin ja pohtia, miten ihmeessä lähes 430 000 ihmisistä on jättänyt kirkon eroakirkosta.fi-palvelun kautta 11 vuodessa”, Karisma toteaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt