Ennätys vihreiden jäsenäänestyksen aktiivisuudessa, puheenjohtaja valitaan lauantaina

Vihreiden jäsenistä 66 prosenttia antoi äänensä seuraavaa puheenjohtajaa koskevassa jäsenäänestyksessä.

Vihreät valitsevat puolueelle uuden puheenjohtajan väistyvän Ville Niinistön tilalle puoluekokouksessaan Tampereella tulevana viikonloppuna.

Puolue valitsee uuden puheenjohtajan jäsenäänestyksen pohjalta, joka ei ole kuitenkaan yhdistyslaista johtuen sitova. Poliittisesti puolue pitää kuitenkin jäsenäänestyksen tulosta sitovana, kun yli puolet äänioikeutetuista on antanut äänensä.

Jäsenäänestys päättyi torstaina ja siinä annettiin yhteensä 5 778 ääntä, kun äänioikeutettuja oli yhteensä 8 753. 

– Vihreiden ennätysten vuosi jatkuu. Sekä äänestäneiden määrä että äänestysprosentti jäsenäänestyksessä ovat puolueen kaikkien aikojen suurimmat. Tämä on vahva viesti: vaikuttaminen kestävämmän ja inhimillisemmän tulevaisuuden puolesta kutsuu ihmisiä toimintaan nyt enemmän kuin koskaan, puoluesihteeri Lasse Miettinen sanoo tiedotteessa.

Jäsenäänestyksen tulos julkistetaan lauantaina kahdelta iltapäivällä, jonka jälkeen puheenjohtaja valitaan virallisesti.

Vihreiden uudeksi puheenjohtajaksi ovat ehdolla kansanedustaja Touko Aalto, tutkija Mika Flöjt, kansanedustaja Emma Kari, vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Krista Mikkonen, tutkija Maria Ohisalo ja kansanedustaja Olli-Poika Parviainen.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt