Energia ja Eurooppa esillä presidentti Niinistön valtiovierailulla Liettuassa

Energiayhteistyö ja ajankohtaiset Eurooppa-asiat ovat olleet esillä tasavallan presidentti Sauli Niinistön valtiovierailulla Liettuaan.

Vierailun aluksi tiistaina presidentti Niinistö keskusteli Liettuan presidentin Dalia Grybauskaitėn kanssa. Keskusteluissa olivat esillä Suomen ja Liettuan väliset suhteet, erityisesti talous- ja energiayhteistyö, kerrotaan tasavallan presidentin kansliasta.

Valtionpäämiehet keskustelivat myös Itämeren alueen yhteistyöstä sekä ajankohtaisista EU- ja kansainvälisistä kysymyksistä. Keskusteluissa oli esillä Liettuan valmistautuminen tulevaan EU-puheenjohtajuuskauteen, joka alkaa heinäkuussa. Liettuan tavoitteena on liittyä euroon vuonna 2015.

Lisäksi presidentti Niinistö tapasi Liettuan pääministerin Algirdas Butkevičiusin sekä parlamentin puhemiehen Vydas Gedvilasin. Niinistö vieraili tiistaina myös EU:n tasa-arvoinstituutissa sekä Vilnan yliopistossa.

Valtiovierailun yhteydessä järjestettiin energia-alan kysymyksiä käsittelevä korkean tason keskustelutilaisuus, johon osallistui Suomesta elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) sekä energiayhtiöiden edustajia.

Keskiviikkona Suomen ja Liettuan presidentit osallistuvat Fortumin lämpö- ja voimalaitoksen avajaisiin Klaipedassa. Laitos on ensimmäinen yhdyskuntajätettä hyödyntävä voimalaitos Baltiassa. Lisäksi presidentti Niinistö vierailee Baltija Shipyard -telakalla sekä tutustuu Kuurinkynnääseen, joka on Unescon maailmanperintökohde.

Valtiovierailu päättyy keskiviikkona.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt