Skotlannin itsenäistymisestä äänestettiin viimeksi vuonna 2014. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Enemmistö kannattaa itsenäisyyttä Skotlannissa

Pääministeri Nicola Surgeon katsoo, että aiheesta tulisi järjestää uusi kansanäänestys.

Suurin osa skotlantilaisista kannattaa nyt Skotlannin itsenäistymistä ja haluaa siitä uuden kansanäänestyksen vuoteen 2021 mennessä, tuore kysely paljastaa.

Aiheesta äänestettiin vuonna 2014, jolloin Skotlannin itsenäistymistä Britanniasta vastusti 55,3 prosenttia ja kannatti 44,7 prosenttia äänestäneistä.

Tällä hetkellä itsenäisyyttä kannattaa kyselyn mukaan 52 prosenttia ja vastustaa 48 prosenttia skotlantilaisista. 47 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että aiheesta tulee järjestää toinen kansanäänestys kahden vuoden kuluessa.

Skotlannin pääministeri Nicola Sturgeon on aiemmin ilmoittanut, että toinen kansanäänestys tulisi järjestää, mikäli Britannia päättää erota EU:sta. Skotlannin konservatiivipuolueen johtaja Ruth Davidson on kuitenkin toistuvasti todennut, että tarvetta toiselle kansanäänestykselle ei ole.

Holyrood Magazinen kyselyn mukaan suurin osa skotlantilaisista haluaa toisen kansanäänestyksen Skotlannin itsenäisyydestä ja äänestäisivät sen puolesta. Skotlannin konservatiivipuolueen yritys estää maan oikeutta valita oma tulevaisuutensa on epädemokraattinen ja kestämätön, Sturgeon kirjoittaa Facebookissa jakamansa uutisen yhteyteen.

Kysely toteutettiin 30.7.- 2.8.2019 ja siihen vastasi 1 019 skotlantilaista. Kyselyn tuotti Lord Ashcroft Polls.

Majority of people in Scotland now want #Indyref2 and would vote for independence, according to new poll in Holyrood…

Posted by Nicola Sturgeon on Sunday, August 4, 2019

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt