Verkkouutiset

”Enää ajan kysymys, milloin kävelevät Suomeen” – vieraspetojen torjumisesta kysely

Eduskunnassa jätettiin kirjallinen kysymys Suomeen kuulumattoman sakaalin leviämisen estämistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Kari Kulmalan (ps.) kirjallisessa kysymyksessä kysytään Suomeen kuulumattoman vieraspedon sakaalin leviämisen estämisestä. Kulmala kysyy myös, onko asianomainen ministeri tietoinen mahdollisista sakaalien mukana tulevista taudeista.

Kysymyksessä todetaan kohti Pohjois-Eurooppaa levittäytyvästä koiransukuisesta sakaalista tehdyn havaintoja Virossa ja Tanskassa saakka. Varmistus sakaalin levittäytymisestä saatiin vuonna 2013 koiran tapettua nuoren sakaalin Matsalunlahdella.

– On enää ajan kysymys, milloin sakaalit kävelevät Suomeen jäätä pitkin, Karjalan kannasta tai Laatokan takaa koukaten. Aluksi ehkä ihmetellään jälkijonoja, jotka ovat kuin sudella, mutta etutassujen jäljet ovat oudoksuttavan pieniä.

Suomeen vierasperäisenä lajina tuleva sakaali saattaisi Kulmalan mukaan levitessään syrjäyttää valtaamiensa alueiden alkuperäisiä eläinlajeja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)