X
SULJE MAINOS
Tennispalatsin elokuvateatteri Helsingissä. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Elokuvateatterit tänään auki – saleihin vain 10 katsojaa

Katsojien enimmäismäärää koskeva sääntö voi poistua jo ensi viikolla.

Finnkino avaa perjantaina elokuvateatterinsa pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Lahdessa.

Yhtiön mukaan teatterien avajaisohjelmistoissa nähdään muun muassa Taru sormusten herrasta -trilogia, odotettuja ensi-iltoja ja ennakkonäytöksiä tulevista kesän ensi-illoista.

Perjantaina avausvuorossa ovat Helsingin Tennispalatsi ja Itis, Espoon Omena, Vantaan Flamingo, Turun Kinopalatsi ja Lahden Kuvapalatsi.

Myös Tampereen Finnkino Cine Atlas avataan perjantaina. Helsingin Kinopalatsi ja Espoon Sello avaavat ovensa viikon päästä 18. kesäkuuta ja Helsingin Maxim 30. kesäkuuta. Pääkaupunkiseudun muista elokuvateattereista on jo avattu Helsingin Kino Engel, Cinema Orion ja Espoon Kino Tapiola.

Elokuvanäytöksen sallittu kapasiteetti on toistaiseksi kymmenen henkilöä kaikkialla paitsi Turun Kinopalatsissa. Finnkino kertoo noudattavansa saleissa voimassa olevia turvavälisuosituksia. Poikkeusaikana suosituiksi nousseita yksityisnäytöksiä aiotaan jatkaa myös tulevaisuudessa mahdollisuuksien mukaan.

Kymmenen hengen enimmäisrajoituksen on arvioitu poistuvan jo ensi viikolla, sillä Uudenmaan maakunta on palannut epidemian kiihtymisvaiheeseen. Aluehallintovirasto ilmoitti valmistelevansa päätöstä, jolla kokoontumisrajoituksia lievennetään pääkaupunkiseudulla, Keravalla ja Keski-Uudenmaan kunnissa. Muutoksen odotetaan astuvan voimaan tiistaina 15. kesäkuuta.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt