X
SULJE MAINOS
Elina Valtonen. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Elina Valtonen: Työväenpuolueelle työnteko on toissijaista

Kokoomuksen kansanedustaja ihmettelee, mittaako nykyvasemmisto menestyksensä työttömyysturvamenoilla.

SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen väitti. että asianmukaisen tutkimustiedon sijaan lobbaajat ovat arvioneet kokoomuksen vaihtoehtobudjetin työllisyyspaketin. Kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Elina Valtonen moittii SDP:n varapuheenjohtajaa vääristelystä.

– Törkeä syytös. Väittääkö SDP, että valtiovarainministeriö ja eduskunnan sisäinen tietopalvelu ovat puolueellisia arvioimaan työllisyysvaikutuksia? Pelkästään näiden arvioimana kokoomuksen reformien vaikutus lisäisi työllisyyttä yli 100 000 ihmisellä, Valtonen vastaa.

Sosiaalidemokraateilla on Valtosen mukaan ollut aiemminkin vaikeuksia luottaa työllisyysvaikutusten arviointiin ja hyväksyä puolueelle epämieluisia laskelmia.

– SDP:n olisi syytä luottaa virkavastuulla tehtyihin laskelmiin. Ei kai ole niin, että jos riippumattomat arviot eivät miellytä, vaihdetaan arvioijia? Muistuttaisin demareita heidän hallitusohjelmansa lupauksesta, jossa sitoudutaan tietopohjaiseen päätöksentekoon, Valtonen sanoo.

Valtosen katsoo Mäkysen väitteen kumpuavan SDP:n siirtymisestä yhä enemmän vasemmalle.

– Työväenpuolueelle työnteko on näemmä toissijaista. Nykyvasemmisto tuntuu mittaavan onnistumistaan työttömyysturvamenojen määrällä. Kannustinloukuille silmänsä sulkeva politiikka on tuhoisaa hyvinvointipalveluiden rahoituspohjalle. Ylläpidämme menotasoa velaksi. SDP:llä ei ole mitään uskottavaa sanottavaa krooniseen velkaongelmaan.

Valtonen korostaa, että ”Kokoomuksen tavoitteena on, että yhä useamman tulot tulisivat tukien sijaan työtuloista”.

– Mitä enemmän työtä, sitä enemmän jokaisella ihmisellä on vaihtoehtoja omassa elämässään myös tulevaisuudessa. Työllistyminen on tärkein keino vähentää köyhyyttä, huomattaa Valtonen.

– Kokoomus ehdottaa myös vahvistusta työvoimapalveluihin sekä mielenterveyden perustason rakentamista terapiatakuun avulla. Lisäksi ihmettelemme, ettei hallituksella ole mitään halua toteuttaa yleistä ansiosidonnaista, vaikka sillä on suomalaisten tuki. Tukijärjestelmämme kaipaa merkittävää remonttia., Valtonen päättää.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt