X
SULJE MAINOS
Kokoomuksen kansanedustaja Elina Valtonen. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Elina Valtonen: Piikki on auki

Hallitus perui aiemmin päätetyt leikkaukset.

Kansanedustaja ja kokoomuksen varapuheenjohtaja Elina Valtonen kommentoi Twitterissä Sanna Marinin (sd.) hallituksen päätöstä perua Veikkauksen edunsaajiin kohdistuvat leikkaukset.

Sanon nyt suoraan. Piikki on auki. #marininhallitus, Valtonen sanoo Twitterissä.

Pääministeri Marin kertoi tiedotustilaisuudessa perjantai-iltana, että hallitus on löytänyt ratkaisun, jolla veikkauksen tuensaajia uhanneet leikkaukset voidaan perua.

Ilmoitus oli täyskäännös hallituksen linjaan. Tiistaina julkaistussa tiedotteessa opetus- ja kulttuuriministeriö ilmoitti merkittävistä leikkauksista taiteeseen ja kulttuuriin, liikuntaan ja urheiluun sekä nuorisotyöhön ja tieteeseen. Leikkauksista päätettiin viime kevään budjettiriihessä.

Suunniteltujen leikkausten taustalla oli veikkaustuottojen laskeminen rahapelaamisen vähenemisen myötä. Hallitus suunnitteli kompensoivansa rahapelitoiminnan tuottojen vähenemistä 330 miljoonalla eurolla, mikä olisi tarkoittanut, että edunsaajien valtiolta saama rahoitus olisi vähentynyt 43 miljoonaa euroa ensi vuonna. Merkittävä osa taiteen ja kulttuurin, liikunnan ja urheilun sekä nuorisotyön ja tieteen rahoituksesta tulee rahapelitoiminnan tuotoista.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt