X
SULJE MAINOS
Elina Lepomäki. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Elina Lepomäki: Pakotteita Venäjää vastaan kiristettävä

Kokoomusedustajan mukaan Nord Stream 2 -kaasuputkesta on luovuttava.

Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäen mukaan Euroopan unionin olisi kiristettävä Venäjän vastaisia pakotteita Syyrian kiristyneen tilanteen myötä.

Kansanedustaja pitää tuomittavana, että Venäjän ja Syyrian presidentti Bashar al-Assadin hallinto ovat kohdistaneet iskuja siviilikohteisiin ja jatkaneet sotatoimia Syyriassa.

– Sota on saatava loppumaan. Euroopan unionin on painostettava Venäjää lopettamaan sotatoimet, muun muassa kiristettävä pakotteita, Elina Lepomäki toteaa Facebookissa julkaisemassaan päivityksessä.

– Nord Stream 2 -kaasuputkesta on luovuttava.

Kansanedustajan mukaan Turkin käynnistämään hybridioperaatioon on vastattava EU:n ulkorajoja vahvistamalla. Hänen mukaansa EU:n tulee tukea Kreikkaa tässä työssä sekä resurssein että rahallisesti.

– Olemme myös ehdottaneet, että EU perustaa turvapaikkakeskuksia Kreikan ja Turkin vastaiselle rajalle. Näissä keskuksissa voidaan hoitaa turvapaikka-asioiden käsittely ja kohdistaa apu eniten tarvitseville, Lepomäki sanoo.

Kansanedustajan mukaan Turkki on käyttänyt siirtolaisia omien poliittisten tarkoitusperien ajamiseen. Hän katsoo, että kansainvälisen humanitäärisen avun toteutumisesta alueella tulee huolehtia.

– Meillä on velvollisuus huolehtia siitä, että kansainvälinen humanitaarinen apu tavoittaa Syyriassa hätää kärsivät ihmiset. Avun perillesaanti on ollut vaikeaa, kun Syyrian alueita hallitsevat eri joukot, jotka – ihmisoikeussopimusten vastaisesti – asettavat omanlaisiaan ehtoja avun perillesaattamiseksi. Esimerkiksi kansainvälinen Punainen Risti ei ole päässyt toimittamaan apua kaikilla alueilla.

Turkin käynnistämään hybridioperaatioon on vastattava EU:n ulkorajoja vahvistamalla Schengenin sopimuksen edellyttämällä…

Posted by Elina Lepomäki on Wednesday, March 4, 2020

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt