Mellakkapoliiseja Minskin keskustassa. LEHTIKUVA / AFP

”Suomen tuomittava Valko-Venäjän toimet”

Kansanedustaja Elina Lepomäki toivoo hallituksen yhtyvän Puolan esitykseen ylimääräisestä EU-huippukokouksesta.

Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki toivoo, että pääministeri Sanna Marin (sd.) yhtyy Puolan maanantaiseen esitykseen ylimääräisestä EU-huippukokouksesta Valko-Venäjän tilanteen vuoksi.

– Euroopassa ei voi hyväksyä rauhanomaisten mielenosoitusten tukahduttamista väkivalloin eikä sitä, että opposition ehdokas joutuu vaalien jälkeen poistumaan maasta turvallisuutensa vuoksi, Lepomäki toteaa tiedotteessaan.

Valko-Venäjällä tuhannet ihmiset ovat osoittaneet kaduilla mieltään sunnuntaisten presidentinvaalien jälkeen. Uutistietojen mukaan poliisin on käyttänyt kumiluoteja ja kyynelkaasua hajottaakseen vaalitulosta protestoimaan saapuneita väkijoukkoja. Tiistaina Liettuan ulkoministeri ilmoitti valkovenäläisen opposition presidenttiehdokkaan Svetlana Tihanovskajan saapuneen Liettuaan turvaan. Vaalien epäillään laajasti olleen vilpilliset.

– Euroopan unionin on selväsanaisesti tuomittava Valko-Venäjän toiminta, vaadittava äänten avointa uudelleenlaskua ja harkittava pakotteita painostustoimena, Lepomäki vaatii.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt