Elina Lepomäki. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Elina Lepomäki: Suojeltaisiin ihmisiä eikä järjestöjä

Kokoomuksen kansanedustajan mukaan vastuulliselle kuluttajalle pitää antaa tilaa.

– Työnantaja on työn välittäjä eikä hänellä ole irtisanomissuojaa asiakkaaseen päin, Elina Lepomäki tviittaa.

Hän viittaa irtissanomissuojasta käytävään keskusteluun. Hallitus on esittänyt henkilöperusteisen irtisanomisen helpottamista pienissä yrityksissä. Ehdotus on saanut ay-liikkeen takajaloilleen ja johtanut laajoihin poliittisiin työtaistelutoimiin.

Elina Lepomäen mukaan tulisi antaa tilaa vastuulliselle kuluttajalle ja ”suojella ihmisiä järjestöjen, toimialojen, suuryritysten, alueiden ja kartellien sijaan”.

– Perusturva on valtion tehtävä, hän jatkaa.

Lepomäki on jakanut alla kuvassa näkyvän Facebook-päivityksensä. Siinä selvennetään, että työnantaja olisi hyvä mieltää pelkäksi työn välittäjäksi työn tekijän ja asiakkaan välillä.

– Työnantaja ei työllä tee mitään, jos sille ei löydy ostajaa tuotteen tai palvelun muodossa, Lepomäki sanoo.

Hän huomauttaa, ettei asiakasta sido mikään, ja mitä hankalampaa yrittäjän on sopeutua asiakkaan uusiin toiveisiin, sitä vähemmän syntyy työmahdollisuuksia.

– Erityisesti jäykkien työehtojen maassa (Suomi) asiakkaan toiveisiin sopeutuminen on usein haastavaa – etenkin pienissä yrityksissä.

Elina Lepomäen mukaan mitä enemmän on työmahdollisuuksia, sitä enemmän palkansaajalla on vaihtoehtoja ja siten neuvotteluvoimaa.

– On surullista, miten moni työmarkkinajärjestö torppaa palkansaajan pitkän aikavälin hyötyä asettumalla poikkiteloin työehtojen monimuotoistamisen kanssa. Perusturvan takaaminen on hyvinvointivaltion – ei työnantajan tai kuluttajan – tehtävä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt