Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki. LEHTIKUVA/RONI REKOMAA

Elina Lepomäki: Sumussa jokainen euro pitäisi punnita tarkkaan

Kansanedustajan mielestä hallitus roiskii rahaa varmuuden vuoksi.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Elina Lepomäki kiinnittää huomiota siihen, että ensi vuoden budjettiesityksen alijäämä on nousemassa hallituksen neuvotteluiden seurauksena yli 50 prosenttia pohjaesityksestä.

Valtiovarainministeri Matti Vanhasen (kesk.) budjettiehdotuksessa ensi vuoden alijäämä oli 7,0 miljardia euroa. Eilen Vanhanen kertoi alijäämän nousevan peräti 10,7 miljardiin euroon.

– Ensi vuonna ei tulisi lisätalousarvioita – uskoo, ken tahtoo. Tällaisessa sumussa jokainen euro pitäisi punnita tarkkaan sen sijaan, että roiskitaan “varmuuden vuoksi”, Elina Lepomäki kirjoittaa sosiaalisessa mediassa.

Lepomäki heittää ilmaan kysymyksen, ostetaanko kuntavaalien alla hallituspuolueiden kenttäväki hiljaiseksi.

”Suomi on elvyttänyt maltillisesti”

Sosiaalisessa mediassa hallituspuolueiden edustajat ovat puolustelleet alijäämän kasvua. Vasemmistoliiton varapuheenjohtajan, kansanedustaja Jussi Saramon mukaan ”kokoomus syyttää hallitusta liiasta elvytyksestä ja huolettomasta rahankäytöstä”.

– Todellisuudessa Suomi on elvyttänyt maltillisesti ja onnistunut silti muita paremmin estämään romahdusta, Jussi Saramo kirjoittaa.

Saramo arvelee, että kokoomuksen kritiikin syynä on se, ettei hallitus tehnyt ”oikeiston vaatimaa tehotonta veroelvytystä”.

Europarlamentaarikko Ville Niinistön (vihr.) mielestä velanotossa olennaista on Suomen suhteellinen asema.

– On hyvä havaita, että Suomen elvytys ei edes ole Euroopan suurinta vaan keskitasoa, Ville Niinistö kirjoittaa tviitissään, jonka vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo on jakanut.

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt