X
SULJE MAINOS
Elina Lepomäki. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Elina Lepomäki: SDP keksi ikiliikkujan

SDP:n varapuheenjohtajan mukaan Suomen talous saadaan kasvuun julkisia menoja lisäämällä.

Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki hämmästelee SDP:n näkemystä Suomen talousnäkymien kohentamisesta.

SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen totesi Yle Puheen Poliklinikka-ohjelmassa, että kokonaisveroaste saadaan laskuun talouskasvulla. Kansanedustajan mukaan talous saataisiin samalla kasvuun julkisia menoja lisäämällä.

– Ihmettelen, miksei sitten suoraan tuplata valtion budjetti? Ikiliikkuja on keksitty, Elina Lepomäki kirjoittaa Facebookissa.

Hän huomauttaa, että samaa valtiokapitalismin reseptiä on jo kokeiltu.

– Suomen veroaste ja julkisten menojen BKT-suhde ovat maailman korkeimpia. Talouskasvumme on ollut yli kymmenen vuoden ajan nettona nolla: lähes heikoin koko maailmassa, Lepomäki jatkaa.

Puoliväliriihessä vääntöä lisätyöllisistä

Matias Mäkynen kertoi Poliklinikka-ohjelmassa ymmärtävänsä keskustan riveistä kuultua kipuilua hallituksen kehysriihessä tehtävistä päätöksistä. Hän totesi, että keskiviikkona alkaneissa neuvotteluissa olisi tehtävä päätökset 30 000–40 000 lisätyöllisestä.

– Puoliväliriiheä on valmisteltu useita kuukausia, joten tiedämme, mistä kysymyksistä tulee vääntöä. Ei se varmasti helppoakaan ole, Mäkynen sanoi.

Elina Lepomäki arveli pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen lopulta lykkäävän merkittävien päätösten tekemistä.

– Valitettavasti ulkopuolelta näyttää siltä, että neuvotteluissa ei ole mitään todellista draamaa. Joten hallitus päätynee siihen, mitä on tehty jo kaksi vuotta, eli päätöksiä siirretään joko niin sanotusti tulevaisuuteen tai tuleville hallituksille, Lepomäki sanoi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt