Elina Lepomäki. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Elina Lepomäki: Pääministeri ei ole lakkokenraali

Kansanedustajan mukaan Postin kiistassa on kyse myös pääministerin aseman käytöstä.

Suomi ei kaipaa yhtään ylimääräistä hämmentämistä työmarkkinoille, kansanedustaja Elina Lepomäki (kok.) katsoo.

Lepomäki viittaa Facebookissa Kauppalehden tästä löytyvään uutiseen, joka on otsikoitu Pääministeri teki ratkaisevan virheen, joka näyttää tulevan kalliiksi – Jos Antti Rinne pyrki lakon avulla ohjailemaan työmarkkinoita, teko on ennenkuulumaton ja demokratialle vieras.

Jutussa esitetään Lepomäen siteeraama teoria, jossa kysytään, pyrkikö Rinne pääministerinä ”ohjailemaan työmarkkinoita ja lakon avulla pehmittämään maaperää keskitetylle sopimisille”.

– Kauppalehden artikkeli kuvaa tilanteen hyvin. Kyse ei ole pelkästään luovasta tarinan kerronnasta – muunnellun totuuden puhumisesta – vaan laajemmin pääministerin aseman käytöstä parlamentaarisen vallan ulkopuolella, Lepomäki sanoo.

– Iso, periaatteellinen kysymys. Suomi ei tässä(kään) suhdannetilanteessa kaipaa yhtään ylimääräistä hämmentämistä työmarkkinoille, ei poliittisten lakkojen talvea. Pääministeri ei ole lakkokenraali.

Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen on samoilla linjoilla Elina Lepomäen kanssa.

Kaija Ahtela esittää Kauppalehdessä jännän hypoteesin: onko @anttirinnepj lietsonut lakkoja Postissa ja muualla, jotta syntyvä kaaos pakottaisi Suomen taas kohti keskitettyä sopimista?, Juhana Vartiainen tviittaa.

– Aivan karmea teoria, mutta voisiko se selittää hallituksen masokistista työmarkkinakäytöstä?

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni ja ryhmäjohtaja Antti Kurvinen ovat parhaillaan keskustelemassa hallitustilanteesta pääministeri Antti Rinteen (sd.) kanssa.

Hallituksen on määrä vastata opposition välikysymykseen tiistaina kello 14.

Kauppalehden artikkeli kuvaa tilanteen hyvin. Kyse ei ole pelkästään luovasta tarinan kerronnasta – muunnellun totuuden…

Posted by Elina Lepomäki on Monday, December 2, 2019

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt