Elina Lepomäki KKO:n päätöksestä: Paikallinen sopiminen, täältä tullaan

Kansanedustajan mielestä työnantajien ja työntekijöiden yhdenvertaisuus lain edessä otti jättiharppauksen.

Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki kommentoi Facebookissa korkeimman oikeuden ratkaisua. Sen mukaan ay-toimintaan osallistuminen tai ei-osallistuminen ei ole hyväksyttävä peruste erilaiseen kohteluun työpaikalla.

– Joskus asiat nytkähtävät eteenpäin ennalta arvaamattomalla tavalla. Tämä on erittäin merkittävä ja linjakas päätös korkeimmalta oikeudelta, Elina Lepomäki kirjoittaa.

– Järjestäytymättömien työnantajien ja työntekijöiden yhdenvertaisuus lain edessä otti jättiharppauksen eteenpäin, mikä on linjassa perustuslain takaaman yhdistymisvapauden kanssa. Paikallinen sopiminen, täältä tullaan!

Toisessa päivityksessään kansanedustaja toteaa, että on ”hienoa, että yhdenvertaisuus ja sopimusvapaus ovat hiljalleen tulossa työmarkkinoille”.

– Luottamusta varten olisi oleellista edistää myös työntekijöiden hallintoedustusta. Tulevaisuuden johtaminen edellyttää sitä, että ollaan samassa veneessä myös tiedollisesti – avoin kulttuuri ja arvostus puolin ja toisin, Lepomäki jatkaa.

– Vieläköhän @Elinkeinoelama (EK) vastustaa? Ei sillä, että tämänkään asian kuuluisi olla korporaatioiden päätäntävallassa. Liian moni tärkeä uudistus on ollut vuosien ajan pelkkää kauppatavaraa kabineteissa.

Kommentit