Elina Lepomäki keskustan alkoholivenkoilusta: Performanssit saisivat loppua

Kansanedustajan mielestä pääministeripuolueelta voisi odottaa parempaa sisäistä paineenhallintakykyä.

Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki kertoo lauantaisessa tiedotteessaan olevansa tyrmistynyt Keskustan julkisesta oireilusta alkoholilain kokonaisuudistuksen kanssa.

Hän toteaa, että puolueen viimeisin irtiotto nähtiin Keskisuomalaisen lauantaisessa haastattelussa, jossa eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen ja ryhmien alkoholilinjausten laadintaa vielä toukokuussa onnistuneesti johtanut Annika Saarikko esittävät, että uudesta alkoholilaista tehtäisiin eduskunnassa omantunnon kysymys.

Lepomäki oudoksuu pääministeripuolueen käytöstä, josta hänen mukaansa tulee mieleen pikemminkin oppositiopuolueelle ominainen säntäily. Lepomäki ihmettelee, onko puolueella ja sen eduskuntaryhmän johdolla tilanne hallinnassa.

– Nämä performanssit saisivat loppua. Kun hallituksen esitys alkoholilain uudistuksesta keväällä tulee eduskuntaan, on selvää, ettei se ole mikään omantunnon asia vaan hallituksen esitys muiden joukossa. Omantunnon kysymykset eivät ole ilmoitusasioita, vaan niistä täytyy yksimielisesti sopia hallituspuolueiden kesken. Pääministeripuolueen on seisottava näin keskeisen uudistuksen takana, Lepomäki jyrähtää.

Kansanedustajan mukaan Keskustan tulisi opetella käsittelemään sisäiset paineensa sisäisesti ja toteuttaa sitä, mitä on yhdessä sovittu.

Lepomäki kertoo pitävänsä kauan odoteltua alkoholilain kokonaisuudistusta myönteisenä kotimaiselle kuluttajalle.

– Paras tie kohti kansanterveyttä on lisätä kuluttajan vapautta ja vastuuta. Nyt otamme kauan kaivattuja askeleita normienpurun tiellä ja tervehdytämme suomalaisten suhdetta alkoholiin. Samalla lisäämme elinkeinojen kuten kaupan, ravintoloiden sekä pienpanimoiden toimintaedellytyksiä. Pitkällä tähtäimellä meidän on keskusteltava alkoholimonopolin purkamisesta ja supistettava erityisesti ravintoloiden sääntelytaakkaa, hän toteaa.

Kommentit