Verkkouutiset

Elina Lepomäki IS:lle pj-kisasta: Kannattaa pitää vielä viilit jääkaapissa

Antti Häkkänen sanoo, ettei hänellä ole kokoomuksen puheenjohtajakisaan liittyen mitään erityisempää vireillä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo voi saada haastajia Porissa kesäkuussa 2020 järjestettävässä kokoomuksen puoluekokouksessa, arvioivat kokoomuksen kansanedustajat Ilta-Sanomille.

IS:n haastattelemat kokoomuksen kansanedustajat nostavat Antti Häkkäsen ja Elina Lepomäen esille Orpon mahdollisina haastajina. Lepomäen mielestä on ”imartelevaa”, että kyselyitä tulee niin paljon kentältä ja kansan parista.

– Tässä kannattaa kuitenkin vielä pitää viilit jääkaapissa. Kesällä on meillä kaikilla hyvin aikaa keskustella ihmisten kanssa. Odotan myös Petterin johdolla käynnistyvää ohjelmatyötä, Lepomäki sanoi IS:lle.

Lepomäki katsoo, että ”kokoomuksen pitää olla enemmän kokoomus”.

– Se tarkoittaa sitä, ettemme kurkottele aitojen tuolle puolen tai tavoittele perässähiihdon Suomen mestaruutta, vaan seisomme tukevasti omilla jaloillamme ja johdamme suuntaa.

Antti Häkkänen puolestaan sanoo pitävänsä ”mukavana”, että hänen nimensä pyörii ”tulevaisuuden nimenä”, mutta Häkkänen vakuuttaa, ettei hän ole virittäytymässä kokoomuksen puheenjohtajakisaan.

– Eri puolella Suomea kaikenlaista korviin kantautuu, mutta ei ole tähän asiaan liittyen mitään erityisempää vireillä. Meillä on puolueessa hyvä, yhtenäinen henki, ja olemme Petterin tallissa tekemässä töitä, Häkkänen sanoi IS:lle.

Häkkänen sanoo, ettei hän ole miettinyt tulevaisuuttaan sen pidemmälle kuin että hän hoitaa puolueen varapuheenjohtajan tehtävää.

Häkkäsen mielestä kokoomuksen pitää kirkastaa ”maltillista keskustaoikeistolaista linjaa”, mutta dramaattisiin linjanmuutoksiin ei ole tarvetta.

Petteri Orpo kiistää työntäneensä ulkokehälle potentiaalisia haastajia

Petteri Orpo toistaa IS:lle olevansa valmis mittauttamaan kannatuksensa puoluekokouksessa.

– Totean, että puoluekokous on sitä varten, että puolue valitsee siellä puheenjohtajansa ja jos haastajia tulee, niin olen valmis mittauttamaan kannatukseni, Orpo sanoi.

IS kysyi, onko Orpo nostanut eduskuntaryhmässä keskeisille paikoille vaarattomiksi koettuja toimijoita ja työntänyt ulkokehälle potentiaalisia uhkaajia. Valiokuntapaikoissa on herättänyt ihmetystä se, ettei Lepomäkeä ole nostettu vastuutehtäviin.

– Hah, hah, hah. En todellakaan, en todellakaan. Olen pyrkinyt koko ajan tekemään valintoja niin, että meillä on lupaavimmat kyvyt ketjussa, esimerkiksi Mykkäsen ja Häkkäsen nostaminen ministerivitjaan oli osoitus siitä. Kun ryhmän puheenjohtajiston valintoja käytiin läpi, yritettiin löytää kokonaisuus, joka edustaa ryhmää ja sen erilaisia virtauksia. Sitä paitsi jokaisella on mahdollisuus kandideerata, jos kokee jääneensä pois… ei kukaan asettunut ehdolle, Orpo vastasi.

Orpo sanoo keskustelleensa Kai Mykkäsen valinnasta eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi ”lähes kaikkien ryhmän jäsenten kanssa”.

– Koin, että selkeä enemmistö oli Kaitsun takana, ei ollut yhtä ratkaisua, joka olisi nauttinut kaikkien luottamusta, Orpo selvitti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)