X
SULJE MAINOS
Elina Lepomäki Kokoomuksen tiedotustilaisuudessa Helsingissä 17. kesäkuuta 2020. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Elina Lepomäki: 10 prosentin kannatuksella tehdään keskustalainen sote

Kokoomuspoliitikko ihmettelee Annika Saarikon (kesk.) lausuntoa.

Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki ihmettelee Twitter-tilillään Iltalehden haastatteleman tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon (kesk.) kommenttia siitä, että sote-malli tulee olemaan keskustalainen. Lepomäen mukaan puolueen kannatukseen suhteutettuna keskustalainen sote ei kuulosta lupaavalta.

– Kyllä se vaan on ”nastaa”, että 10 prosentin kannatuksella Suomeen tehdään keskustalainen sote. Keskustalainen sote, Lepomäki kirjoittaa Twitter-tilillään viitaten Iltalehden juttuun. Tviitissä on lisäksi aihetunniste ”maakunnat”.

Lepomäki viittaa tviitillään Annika Saarikon lausahdukseen siitä, että sote ei ole punavihreä, vaan keskustalainen.

– Tämä ei ole mikään punavihreä sote, vaan täysin keskustalainen malli siitä, miten sosiaali- ja terveyspalvelut toteutetaan, ja sen keskeinen kantava aate on, että palvelut ja päätösvalta siirtyvät maakunnille, Saarikko totesi haastattelussa.

Tämä oli Saarikon vastaus Iltalehden kysymykseen siitä, miten hän ja keskusta voivat kannattaa kahta täysin erilaista sote-mallia.

Iltalehti avaa asiaa siten, että keskusta seisoo nyt punavihreän hallituksen soten takana, kun taas Juha Sipilän (kesk.) hallituksen aikoihin sote-ministeri Saarikko kuitenkin tuki erilaista sote-mallia, joka olisi antanut yksityisille terveysyrityksille huomattavasti suuremman roolin.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt