Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 30. syyskuuta 2020. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Elina Lepomäeltä tyrmäys Li Anderssonille: Veisi ojasta allikkoon

Kokoomuksen varapuheenjohtajan mukaan vasemmistoliiton malli heikentäisi kannustimia ottaa senioreita töihin.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Elina Lepomäki ei allekirjoita opetusministeri Li Anderssonin (vas.) näkemystä, etteikö kokoomus olisi esittänyt uskottavia toimenpiteitä velkaantumisen hillitsemiseksi.

– Talouspolitiikan kritiikin ohuudesta kertoo se, ettei kokoomus pysty kertomaan, mitä se itse tekisi toisin, tai mitä se jättäisi tekemättä velkaantumisen vähentämiseksi, Andersson sanoi tänään vasemmistoliiton puoluevaltuustolle pitämässään puheessa.

– En tiedä, onko ministeri Andersson tutustunut kokoomuksen ehdotuksiin. Olemme esittäneet 120 000 työpaikan luomiseksi konkreettiset toimenpiteet. Työllisyyden ja kasvun vahvistaminen on edellytys hyvinvointivaltion ylläpitämiselle. (Sanna Marinin) hallitus taas ei tunnu katsovan lähikuukausia pidemmälle, Lepomäki vastaa lähettämässään tiedotteessa.

Lepomäen mukaan koronakriisistä selviytyminen edellyttää entisestään konkreettisia toimia, joilla velkaantumista hillitään, työllisyysastetta nostetaan ja kilpailukykyä parannetaan.

– Meidän on pystyttävä uudistamaan Suomea rohkeasti. Missä viipyvät työmarkkinauudistukset? Entä kannustavat sosiaaliturva- ja veroratkaisut? Kuntien tehtäviäkin hallitus lisää tilanteessa, jossa niitä pitäisi ennemminkin karsia. Hallituksen tie on kestämätön, Lepomäki jatkaa.

Andersson nosti puheessaan esiin myös yli 55-vuotiaille maksettavan irtisanomiskorvauksen sitomista työuran pituuteen. Lannistamisen sijaan tarvitaan toivoa tulevasta. Kokoomus on esittänyt ratkaisuiksi laajaa paikallista sopimista sekä syrjimätöntä sosiaaliturvaa.

– Vasemmiston malli heikentää työnantajien kannustimia ottaa senioreita ja uranvaihtajia töihin. Se veisi ojasta allikkoon. Meidän on päinvastoin luotava malleja, joilla kannustetaan palkkaamaan myös yli 55-vuotiaita. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa uutta uraa, ja kokemuksen on päästävä nykyistä paremmin oikeuksiinsa, Lepomäki sanoo.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt