Verkkouutiset

”Elämme maassa, missä voi raiskata kolmen vuoden välein ensi kertaa”

Kansanedustaja jättää lakialoitteen rikosten ensikertalaisuusmääritelmän muuttamisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen on jättänyt tai jättämässä kolmea lakialoitetta rikoksista ja rangaistuksista.

Ensimmäinen niistä koskee ehdottoman vankeusrangaistuksen tuomitsemista kaikista raiskauksista. Aloite tuli torstai-iltana lähetekeskusteluun eduskunnan täysistuntoon.

Toisena Heinonen jättää lakialoitteen ensikertalaisuusmääritelmän muuttamisesta.

– Nyt elämme maassa, missä voi raiskata kolmen vuoden välein ensi kertaa. Minusta rikoksen voi tehdä vain yhden kerran ensimmäistä kertaa, Timo Heinonen kirjoittaa blogissaan.

– Lisäksi seksuaali- ja väkivaltarikoksissa ei tarvita lainkaan ensikertalaisuushuojennuksia tuomioissa. Jos joku tappaa ensimmäisen kerran, ei se minusta ole peruste päästää tekijää lyhyemmällä vankeudessa istumisella.

Heinosen trilogian kolmas aloite pitkäaikaisvankien koskee vaarallisuusarvioita.

– Vaarallisia jopa elinkautisvankeja on vapautettu vastoin vaarallisuusarvion tehneiden ammattilaisten näkemystä. Viimeksi oikeus päätti vapauttaa useita eri kertoja raiskanneen, hyväksikäyttäneen ja murhanneen vangin vaikka rikosseuraamuslaitos ei puoltanut miehen laskemista vapaaksi, Heinonen kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)