Ensimmäinen vuosineljännes oli työeläkevakuuttajien osakesijoituksille parhaimpia tällä vuosituhannella. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Eläkevarat kasvoivat kun markkinat toipuivat

Vakaa korkonäkymä petasi tammi-maaliskuussa hyvän pohjan osakemarkkinoiden kasvulle, arvioi Työeläkevakuuttajat ry.

Suomalaisten työeläkevarat kasvoivat tammi-maaliskuussa noin kahdeksalla miljardilla eurolla 202 miljardiin euroon, kun rahoitusmarkkinat toipuivat viime vuoden lopun laskusta.

Keskeinen tekijä rahoitusmarkkinoilla oli Työeläkevakuuttajat ry:n mukaan Yhdysvaltojen ja Euroopan keskuspankkien ottama aikalisä koronnostoista.

– Vakaa korkonäkymä petasi hyvän pohjan osakemarkkinoiden toipumiselle. Ensimmäinen vuosineljännes olikin työeläkevakuuttajille osakesijoitusten suhteen yksi parhaimmista tällä vuosituhannella, kertoo Telan analyytikko Kimmo Koivurinne tiedotteessa.

Koivurinteen mukaan osakkeiden ohella myös joukkovelkakirjat tuottivat hyvin yleisen korkotason laskiessa ensimmäisen vuosineljänneksen aikana. 

Suomalaisten työeläkeyhtiöiden sijoitusvarojen reaalinen kokonaistuotto oli tammi-maaliskuussa 5 prosenttia. Osakesijoitukset tuottivat 9,4 prosenttia, ja korkosijoitukset 2 prosenttia. Sen sijaan kiinteistösijoitukset tuottivat vain 0,9 prosenttia. 

Tela kuitenkin muistuttaa, että kevään edetessä markkinoilla ovat aiheuttaneet epävarmuutta muun muassa Brexit-keskustelut, yritysten tuloskunto ja Euroopan hyytynyt talouskasvu.

Työeläkevaroista oli viime vuonna sijoitettuna 56 prosenttia osakkeisiin. Korkosijoitusten osuus oli 36 prosenttia ja kiinteistösijoitusten osuus 9 prosenttia. Maaliskuun lopussa varoista oli sijoitettuna euroalueen ulkopuolelle 58 prosenttia, Suomeen 24 prosenttia ja muulle euroalueelle 18 prosenttia. 

Viimeisen lähes 22 vuoden aikana sijoitusten keskimääräinen reaalituotto on ollut 4,2 prosenttia vuodessa. Kymmenen vuoden aikana reaalituotto on ollut 5,5 prosenttia vuodessa ja viiden vuoden jaksolta 4,8 prosenttia. 

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt