LEHTIKUVA/MESUT TURAN

Eläkeputken poisto saa vahvaa tukea yrittäjiltä

Suomen Yrittäjät ja Keskuskauppakamari kannattavat rahaministeriön ehdotuksia.

Valtiovarainministeriön virkamiesten perjantaina työllisyysmuistiossaan esittämä eläkeputken poistaminen saa hyväksyntää Suomen Yrittäjiltä ja Keskuskauppakamarilta.

– Kannatamme vahvasti eläkeputken poistamista, työssäoloehdon yksinkertaistamista ja ansiosidonnaisen työttömyysturvan uudistamista työllistymistä tukevaksi, toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen Yrittäjistä kommentoi tiedotteessaan.

Lisäksi hänen mukaansa on toteutettava oikeudenmukaisuutta lisäävä yleinen ansioturva siten, että kaikki, jotka maksavat vakuutusmaksuja, ovat myös ansiosidonnaiseen etuuteen oikeutettuja.

– Pitää myös helpottaa nuorten oppisopimuksia. Tällä hetkellä oppisopimusjärjestelmä ei palvele hyvin nuoria, koska se on ylihinnoiteltu yritysten ja nuorten ulottumattomiin, Pentikäinen muistuttaa.

Suomen Yrittäjien mukaan tarvitaan myös lisää yrityskohtaisuutta työehtojen sopimiseen.

Keskuskauppakamarin mielestä varhaiseläkereittien poistaminen eli työttömyysputken lopettaminen on ehdottomasti kannatettava asia valtiovarainministeriön työllisyystoimiehdotuksissa.

– Jos tavoitteena on – niin kuin pitäisi olla – ikääntyneiden työllisyysasteen kohentaminen, työllisyysputken lopettaminen on siihen tervetullut keino. Työttömyysputki antaa kyllä korkeampaa työttömyystukea ikääntyneille, mutta toisaalta johtaa ikääntyneiden korkeampaan työttömyyteen, toteaa tiedotteessaan Keskuskauppakamarin pääekonomisti Mauri Kotamäki.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt