Timo Heinonen. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

”Eläkeläisten raippaverosta luopuminen olisi hyvä päänavaus”

Kansanedustajan mukaan hallitukselta on nyt syytä odottaa veronkevennyksiä.

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen pitää myönteisenä hallituspuolueiden riveistä kuultuja puheenvuoroja eläkkeellä olevien työnteon verottamisen keventämiseksi. Hän kannustaakin pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitusta keventämään kaikkien työtätekevien verotusta.

– Eläkkeellä olevilla ja samaan aikaan vielä työtä tekevillä onkin kaikki oikeus odottaa nyt syksyn budjettiriihestä Marinin hallitukselta päätöksiä verotuksen keventämisestä, Heinonen sanoo tiedotteessaan.

Tämä lisäisi Heinosen mukaan merkittävästi eläkkeellä olevien työnteon kannustavuutta ja ennen muuta kannattavuutta. Marinin hallituksen ja valtiovarainministeri Matti Vanhasen (kesk.) pitäisikin hänen mukaansa tehdä tästä päätökset jo syksyn budjettiriihessä, jotta muutos saataisiin voimaan verovuoden 2021 alusta.

– Monessa työpaikassa tämä jo eläkkeelle jääneiden työpanos ja osaaminen sekä kokemus on korvaamattoman arvokasta. Tästä ahkeruudesta pitää mieluummin palkita, kuin rangaista.

Hän muistuttaa, että monen eläkeläisen kohdalla kuluva vuosi on ollut käteen jäävän rahan näkökulmasta miinusmerkkinen, eikä suuri osa eläkeläisistä ole saanut SDP:n eläkeläisille lupaamasta sadan euron tasokorotuksesta euroakaan.

– Tänä vuonna työn verotuksen annettiin Marinin hallituksen toimesta kiristyä ja kotitalousvähennystä leikattiin. Nyt elokuun alussa vielä polttoaineveroon tehtiin koko 2000-luvun suurin kertakorotus. Se näkyy myös eläkeläisten pussissa.

Heinosen mukaan hallituksen veropolitiikka pikemmin laskee kuin nostaa työllisyyttä.

– Toivotaan, että nyt budjettiriihessä suunta muuttuu. Eläkeläisten työnteon kannustavuuden lisääminen olisi tässä hyvä päänavaus ja myös eläkeläisten raippaverosta luopuminen.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt