Mario Draghi tiedotustilaisuudessa torstaina. LEHTIKUVA / AFP

EKP jatkaa vielä uudelleensijoituksia

Arvopaperien osto-ohjelma päättyy vuoden lopussa, mutta takaisin maksettavan pääoman uudelleen sijoittaminen jatkuu.

Euroopan keskuspankin neuvosto vahvisti torstaina, että aiempien ilmoitusten mukaan arvopaperien osto-ohjelma päättyy vuoden lopussa. Takaisin maksettavan pääoman uudelleen sijoittaminen kuitenkin jatkuu vielä pitkään.

”Uudelleensijoituksia aiotaan jatkaa täysimääräisesti vielä pidemmän aikaa sen jälkeen, kun EKP:n neuvosto alkaa nostaa EKP:n ohjauskorkoja, ja joka tapauksessa niin kauan kuin on tarpeen suotuisan likviditeettitilanteen ja vahvasti kasvua tukevan rahapolitiikan ylläpitämiseksi”, EKP:n tiedotteessa todetaan.

EKP:n neuvosto ei torstaisessa kokouksessaan koskenut ohjauskorkoihin. Neuvosto odottaa aiemman ilmoituksensa mukaisesti ohjauskorkojen pysyvän nykyisellä tasolla ainakin ensi kesän ajan.

EKP:n pääjohtajan Mario Draghin mukaan viimeisimmät tiedot ja tutkimustulokset taloudesta ovat olleet odotettua heikommat, mikä johtuu ulkoisen kysynnän vähenemisestä ja eräiden maa- ja alakohtaisten tekijöiden heikentymisestä.

Tämä saattaa hänen mielestään ennakoida jatkossa hitaampaa talouskasvua, vaikka tilanne joidenkin tekijöiden osalta luultavasti paraneekin.

Hän kuitenkin muistutti tiedotustilaisuudessa, että kotimainen kysyntä tukee edelleen talouskasvua euroalueella.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt