Musiikkiesitys rokotuspisteellä Frederikshavnissa 12. huhtikuuta. LEHTIKUVA / AFP Henning Bagger

Ekonomisti ihailee: Näin Tanska nyt avautuu

Maassa käytetään koronapassia rajoitusten purkamisen tukena.

Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n pääekonomisti Penna Urrila nostaa esiin Tanskan hallituksen päätökset, joilla yhteiskuntaa avataan suunniteltua nopeammin.

Asiasta on saatu parlamentissa laaja, lähes kaikki puolueet kattava sopu.

– Terassit auki, ravintolat muutenkin niille, joilla koronatodistus. Lasten ja nuorten sisäliikunta alkaa, Penna Urrila luettelee Twitterissä.

Kokoontumisrajoitusta ollaan nostamassa kymmeneen henkilöön ja ulkotiloissa 50 henkilöön. Muun muassa jalkapallo-otteluissa raja on 500 henkilöä.

Ravintolat voivat jatkaa tarjoilua iltakymmeneen asti ja sulkea ovensa viimeistään tuntia myöhemmin.

– Sisätiloihin vaaditaan pöytävaraus ennakkoon sekä koronatodistus. Koronatodistuksella auki myös muun muassa museot, kirjastot ja yli 70-vuotiaiden sisäliikunta, Urrila toteaa.

Oikeusministeri Nick Hækkerupin mukaan viime aikoina kohentunut epidemiatilanne sallii rajoitusten asteittaisen purkamisen.

– Tämä on sekä vastuullista että hyvin myönteistä, mutta edellyttää ohjeistuksen noudattamista. Meidän on jatkettava aktiivista virustestausta ja käytettävä koronapassia päästäksemme haluamiimme paikkoihin. Hallitus pyrkii säilyttämään tasapainon, jossa arkielämä avataan mahdollisimman normaaliksi ilman epidemianhallinnan menettämistä, ministeri toteaa tiedotteessa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt