Ehyen pulloposti: Alkoholilain uudistuksessa huomioitava voimakkaammin kansanterveys

Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto ja Ehyt-yhdistys luovuttivat sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten pullopostiterveiset eduskuntaryhmille torstaina.

Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto ja Ehyt-yhdistys luovuttivat sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten pullopostiterveiset eduskuntaryhmille torstaina. Sosiaalisessa mediassa sekä Päihdepäivillä ja Terve-Sos messuilla kerätyissä terveisissä päättäjille korostettiin, että alkoholilain kokonaisuudistuksessa tulisi huomioida voimakkaammin kansanterveydellinen näkökulma.

Ehyt-yhdistyksen puheenjohtajan Hanna Tainion luovuttaman viestin vastaanottivat kansanedustajat Hannakaisa Heikkinen (kesk.), Jaana Laitinen-Pesola (kok.), Vesa-Matti Saarakkala (ps.), Satu Taavitsainen (sd.), Hanna Halmeenpää (vihr.), Aino-Kaisa Pekonen (vas.) ja Satu Essayah (kd.).

Ehyen tiedotteen mukaan kansanedustajat jakoivat huolen alkoholihaittojen mahdollisesta kasvusta, mikäli alkoholilaki etenee hallituspuolueiden esityksen mukaisesti. Kansanedustajat korostivat, että alkoholilain uudistuksessa täytyy huomioida sen vaikutukset koko yhteiskunnalle.

Hallituspuolueille lähti tilaisuudesta Ehyen mukaan vahva viesti, että valmistelua olisi viisasta jatkaa perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulan (kesk.) alkuperäisen esityksen pohjalta.

Ehyt-yhdistys on tunnettu kampanjoistaan. Vuonna yhdistys lähetti 2013 postissa puisia hautauurnia 34 poliitikolle ja median edustajalle. Silloin kyse oli ammattiopiskelijoiden hyvinvointia koskevasta kampanjasta. Ehyen projektipäällikkö kertoi Keskisuomalaiselle, että uurna symboloi eroa elinajanodotteessa ylemmän ja alemman tulotason edustajien keskuudessa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt