Kansanedustaja Eero Lehti. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Eero Lehti: Suomalainen erikoisuus pitää 400 000 ihmistä työttömänä

Kokoomuksen kansanedustajan mukaan Suomen työmarkkinat pitää liberalisoida.

Kokoomuksen kansanedustaja Eero Lehti kummeksuu eduskunnan keskustelukulttuuria ja poliitikkojen kiinnostuksen kohteita. Hänestä alkoholilaista suorastaan riehaannutaan, kun työttömien asemasta ei niinkään välitetä.

”Alkoholi tuntuu olevan harvinaisen yleisesti hahmotettava asiakokonaisuus kansanedustajille. Minkään muun asian tiimoilta ei kansanedustajien aktiivisuus ole yltänyt samalle tasolle”, Lehti kirjoittaa Keski-Uudenmaan kolumnissaan.

Lehden mukaan politiikan viikkoon mahtui Suomen tulevaisuuden kannalta oleellisempi asia kuin alkoholi. Eduskunnassa käsiteltiin työllisyyden aktiivimallia, jossa työtön velvoitetaan työnhakuun aiempaa tehokkaammin. Lehti ihmettelee opposition näkökulmaa.

”Eniten puheenvuoroja käyttivät opposition kansanedustajat. Heidän näkökantansa voidaan kiteyttää: työttömiä ei saisi vaivata hakemaan töitä.”

Lehden näkemyksen mukaan oppositiolta ei kuulunut työllisyyttä parantavia ehdotuksia, mikä on hänestä ”erittäin outo ja lähes uskomaton tilanne”.

Lehti hakisi oppia Saksasta, jossa siirryttiin pari vuosikymmentä sitten yrityskohtaiseen sopimusjärjestelmään.

”Suomalainen erikoisuus, yleissitovuus, on jähmettänyt 400 000 työtöntä. Olisiko syytä liberalisoida myös työmarkkinajärjestelmä Saksan malliin”, Lehti kysyy.

 

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt