Verkkouutiset

Eero Heinäluoma ja Jussi Halla-aho huusivat kilpaa Venäjä-kytköksistä

Kaasuputki ja korruptio saivat äänet kohoamaan EK:n kevätseminaarissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

EU-parlamentaarikko Jussi Halla-aho (ps.) ja kansanedustaja Eero Heinäluoma (sd.) ottivat EK:n kevätseminaarissa yhteen Venäjä-näkemyksistään.

Tilaisuuden juontaja, toimittaja Marja Sannikka halusi tietää, miksi Halla-aho on viemässä perussuomalaiset EU-parlamentissa Venäjä-mieliseen ryhmään, johon tulee mukaan korruptiosta kiinni jäännyt itävaltalainen FPÖ-puolue. Halla-aho ei vastannut kysymykseen suoraan.

– On surkeaa, että kun pitäisi puhua EU:n tulevaisuudesta, aika käytetään yksittäiseen poliitikkoon liittyvän skandaalin rääpimiseen, Halla-aho sanoi.

Sannikka kysyi uudelleen, miksi Halla-aho haluaa antaa tuen Venäjä-mieliselle EU-ryhmälle. Halla-aho sanoi, että vastaavaa löytyy muistakin ryhmistä.

– Niin sanottu Venäjä-mielisyys ei katso poliittista väriä, vaan on maantieteellinen kysymys Euroopassa. (Keskustaoikeistolainen) EPP tekee hyvää yhteistyötä esimerkiksi Silvio Berlusconin Forza Italian kanssa. Hän ei profiloidu erityisen Venäjä-kriittisenä poliitikkona.

Sannikka kysyi vielä kahdesti, miksi Halla-aho haluaa tukea Venäjä-mielistä ryhmää. Halla-aho viittasi uudelleen muihin puolueisiin.

– Olen erittäin huolissani siitä, että Euroopassa on entisiä hallitusten päämiehiä, jotka lobbaavat Venäjän kaasuteollisuuden asiaa, hän sanoi.

Hän viittasi entiseen pääministeri Paavo Lipposeen (sd.), joka on toiminut Nord Stream 2 -kaasuputkea rakentavan yhtiön neuvonantajana.

Heinäluoma keskeytti Halla-ahon.

– Tämä menee aivan mahdottomaksi. Täällä heitetään ihan mitä tahansa.

Heinäluoma sanoi, että Nord Stream 2 on laillinen hanke, joten sitä ei voi verrata Itävallassa ilmi tulleeseen korruptiotapaukseen.

– Se on eri asia kuin ilmoittaa, että antakaa minulle rahaa, niin minä annan valtion rakennusurakoita vastineeksi. Se on korruptiota, Heinäluoma sanoi.

Halla-ahon mielestä kaasuputki osoittaa, että Kreml haluaa vaikutusvaltaa Euroopassa, ja että sitä voi hankkia kaupallisin keinoin. Heinäluoma sanoi, että putkea tukee myös Saksa, joka haluaa järjestää Euroopan energiahuollon.

– Siitä onkin aina seurannut hyvää, kun Saksa ja Venäjä löytävät yhteisen intressin, Halla-aho vastasi sarkastisesti.

Vihreiden EU-parlamentaarikko Heidi Hautala sanoi, että hänen mielestään venäläinen kaasuputki toimii Euroopan etuja vastaan. Hän lisäsi, että Halla-ahon tulevia EU-kumppaneita on tällä kaudella useita kertoja epäilty EU-varojen väärinkäytöksistä, ja tapauksia on epäilyjen lisäksi myös vahvistettu.

– Näissä ryhmissä tarkoitus pyhittää keinot, Hautala sanoi.

Halla-aho totesi, että perussuomalaisten tavoitteena on saada mahdollisimman paljon vaikutusvaltaa EU-parlamentissa. Sen vuoksi puolue menee mukaan ryhmään, jossa kootaan ”harvojen yhteisten nimittäjien” ympärille laajasti puolueita eri maista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)