X
SULJE MAINOS
Eero Heinäluoma. Lehtikuva/Markku Ulander

Eero Heinäluoma IS:lle Venäjän kunniamerkistä: Tunnistan ennakkoluulot

Eduskunnan Venäjä-ystävyysryhmän puheenjohtaja sai Vladimir Putinilta Ystävyyden kunniamerkin.

Sdp:n kansanedustaja Eero Heinäluoma kommentoi Ilta-Sanomille saamaansa Venäjän valtion huomionosoitusta. Ystävyyden kunniamerkki myönnetään ”ansioista kansojen ystävyyden ja yhteistyön lujittamiseksi”.

Heinäluoma arvioi saaneensa merkin eduskunnan Venäjä-ystävyysryhmän puheenjohtajana. Toinen merkin saaja on valtiosihteeri Paula Lehtomäki (kesk.), joka on toiminut muun muassa Suomi-Venäjä-seuran puheenjohtajana.

Eero Heinäluoma sanoo myös puhemieskaudellaan olleensa edistämäsä Venäjän duuman ja Suomen parlamentin kanssakäymistä. Hän sanoo tunnistavansa kunniamerkkiin liittyvät ennakkoluulot.

– Varmaan siihen liittyy ennakkoluuloja, erityisesti Krimin ja Ukrainan kriisin jälkeen, kun vastakkainasettelu on voimistunut. Asiaa katsotaan useammasta eri valosta, Heinäluoma toteaa IS:lle.

– Itse katson, että suhteita pitää hoitaa suhdanteista riippumatta. Pitää olla silloin kanssakäymisissä, kun on huonot suhdanteet tai ollaan asioista eri mieltä. Sellaista aikaa on eletty. Kanssakäymistä pitää olla myös vaikeina aikoina – ja erityisesti vaikeina aikoina.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt